Annonce
Ungdom

Omars rejse fra Golfkrig og ghetto til GAME: Jeg vil give noget igen

Omar Kamounah til streetmekka et GAME event. Foto: Privat
Omar er playmaker i Mjølnerparken. Han vil hjælpe unge med at være den bedste udgave af dem selv.
Annonce

Omar Kamounah er 35 år og bor på Nørrebro. Han er barn af Golfkrigen, mobbeoffer fra en dansk folkeskole og så er han playmaker i non-profit organisationen GAME.

GAME arbejder med unge om gadeidræt og streetkultur. De uddanner unge til at drive træninger i streetbasket, gadefodbold og street dance i boligområder over hele Danmark - de fleste fra ghettolisten.

Undervisningen foregår en fast dag om ugen, på et fast tidspunkt og primært i sommerhalvåret. Og alle unge er velkommen til at komme forbi og prøve kræfter med gadesporten. Omar Kamounah er playmaker i Mjølnerparken på Nørrebro. Det er her, han ønsker at gøre en forskel.

Annonce

Fra Golfkrig til ghetto

Omar Kamounah kom til Danmark, da han var 5 år. Han flygtede med sine forældre og søskende fra en ødelæggende Golfkrig. Han har selv boet i en ghetto og ved hvor let det er at kede sig på en forkert måde. Han har haft en svær start på livet, men fandt vejen frem gennem sin idræt. Hans hjerte banker for basket, som også er det, han primært underviser i som playmaker.


Vi havde ikke råd til en basketball, da jeg var ung. Men jeg vidste, at det var vigtigt at øve, hvis jeg ville blive god til basket. Jeg måtte tænke ud af boksen. Fandt ting på mit værelse som jeg kunne krølle sammen som en bold. Og det er da gået meget godt

Omar Kamounah


Omar Kamounah har fulgt GAME på tæt hold fra det startede tilbage i 2004, men blev først en aktiv playmaker for godt 4 år siden. Han har af flere omgange taget tilløb til GAME, men har ikke været klar. Nu er han som far blevet skarpere på egne værdier, og hvad der er vigtigt. Det satte gang i tingene. Han er en af de ældste playmakers i GAME, men det ser han kun som en fordel.

- Tiden er kommet til, at give lidt igen, inspirere andre til at finde deres mål og drøm gennem sporten. Jeg fandt mit mål gennem min basket. Det har altid været naturligt for mig at inddrage unge i den sport jeg dyrker, så GAME var en oplagt mulighed, siger Omar Kamounah.

Der er særligt tre ting, som Omar Kamounah lægger vægt på, når han møder de unge på asfalten. Det handler om at give det unge individ selvtillid. At arbejde benhårdt med disciplin, for der er noget om,“at øvelse gør mester”, og så handler det om at få de unge til at være den bedste udgave af sig selv. Og det er i følge Omar Kamounah ikke altid let, når man kommer fra trange kår.

- Vi havde ikke råd til en basketball, da jeg var ung. Men jeg vidste, at det var vigtigt at øve, hvis jeg ville blive god til basket. Jeg måtte tænke ud af boksen. Fandt ting på mit værelse som jeg kunne krølle sammen som en bold. Og det er da gået meget godt, siger Omar Kamounah.

GAME playmakeren Omar Kamounah med den basketball, hans familie ikke havde råd til, da han var barn. I stedet krøllede han ting sammen fra sit værelse og øvede sine skud med en bylt i stedet. Foto: Privat

Med Kobe Bryant som mentor oplevede Omar Kamounah, at man ganske enkelt kommer længst ved at være den bedste udgave af sig selv. Det gjorde en stor forskel. Her gik det op for ham, at han kunne bruge sine værdier til at inspirere andre. Nu ønsker han at vise unge, hvordan basket kan være en livsfilosofi, som han selv oplevede det være, og ikke blot skud med en bold.

- Man spiller som hold, man kender hinanden og via samspil skaber man den synergi, der gør hele forskellen. Man bliver en symbiose, siger Omar Kamounah.

Omar håber at møde endnu flere unge på gaden til de ugentlige træninger. Desværre er aktiviteterne sat på pause på grund af corona, men aktiviteterne tages op igen efter efterårsferien, hvis vejret og corona tillader det.

Læs mere om GAME og hvor de forskellige træninger finder sted her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce