Annonce
Byudvikling

Se tegningerne: Sådan kan området ved Nørrebro Station komme til at se ud

Den nye Basargrund med stationen i baggrunden. Det er det her scenarie, politikerne skal tage stilling til på mandag. Foto: Effekt Arkitekter
Pladsen foran Føtex ved Nørrebro Station har været gemt væk bag metrohegn i lang tid. Nu ser det ud til, at den nye plads kan stå klar i år.

Området omkring Nørrebro Station, med Basargrunden foran Føtex som det største område, står over for en overhaling.

På mandag skal politikerne i teknik- og miljøudvalget tage stilling til, om de tegninger, du kan se her i artiklen skal være fremtiden for området.

Et flertal af nørrebroerne stemte for en en rolig plads med masser af grønt, og det er det valg, der ligger til grund for de tegninger, som politikerne skal tage stilling til.

- Nørrebroerne har ventet længe og tålmodigt på at få byrummet tilbage, og jeg synes, vi når langt med det budget, det var muligt at finde politisk opbakning til, siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) i en pressemeddelelse.

Borgmesteren siger videre, at man 'sandsynligvis' kan åbne pladsen i slutningen af året.

Glem ikke trekanten

Hos Nørrebro Lokaludvalg glæder de sig også over udsigten til den nye plads.

Men de minder også om, at politikerne skal huske den lille trekantede del af grunden, som går under banen og ud til Lygten. Det vil kræve en ekstra bevilling, som lokaludvalget håber, politikerne kan finde i overførselssagen, som er en pose restpenge fra budgettet.

Som det ser ud nu kommer pladsen til at koste 7,1 millioner kroner. Seks millioner kommer fra budgettet i kommunen, mens Danica Ejendomme har skudt knap en million i projektet, og Købmand Herman Sallings Fond har lagt en kvart million.

(På kortet kan man se Basargrunden (med grønt) og det ufinansierede stykke med gult)

Foto: Effekt Arkitekter
Foto: Effekt Arkitekter

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Bydelens grønne lunger kvæles langsomt

Annonce