Annonce
Byudvikling

Stor donation til Basargrunden: Vi er et skridt nærmere lokaldrømmen

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen, Mogens Petersen, formand for Nørrebro Lokaludvalg, og varehuschef i Føtex Nørrebro Zilwan Rashid tilstede på Basargrunden hvor en donation fra Salling Fonden overrækkes. Foto: Rebecca Veinø Johansen
Salling Fonden har doneret et stort beløb til Basargrunden ved Nørrebro Station. Nu er det muligt at komme lokaldrømmen nærmere og skabe en grøn plads, hvor der er trygt at være og mulighed for liv.

Basargrunden mellem Føtex og Nørrebro Station har siden metrobyggeriets start i 2013 stået trøstesløst hen som en byggeplads. Mange kan slet ikke huske, at der har været andet end murbrokker og metrobyggeriets ikoniske grønne afskærmnings-vægge på grunden.

Snart er det fortid, for inden længe vil der blive igangsat et anlægsarbejde, som skal forvandle grunden til et sted, hvor man får lyst til at stoppe op.

Et beløb på 250.000 kroner fra Salling Fonden er det nu i højere grad blevet muligt at imødekomme de særlige ønsker, som nørrebroerne har haft for grunden.

Annonce

- I otte år har vi kigget på byggerod ved metroen, så det er en glædens dag, at vi nu kan få reetableret en plads på grunden. Hver en krone er med til at gøre det lækkert, og derfor er vi rigtig glade for, at Føtex og Salling Fonden har valgt at skyde penge i projektet, fortæller Mogens Petersen, formand for Nørrebro Lokaludvalg.


Pladsen skal være et hyggeligt sted at opholde sig, et sted hvor man kan have det rart og ikke være utryg ved at passere. Det er jeg sikker på, at den bliver nu.

Zilwan Rashid, Varehuschef for Føtex Nørrebro


En af hovedpersonerne bag donationen på de 250.000 kroner er Zilwan Rashid. Han er udover varehuschef i den Føtex, som ligger i forlængelse af Basargrunden, også en del af det udvalg som har haft til formål at komme med forslag og løsninger til, hvordan man vil kunne skabe en plads, som vil komme flest til gavn. Han har i kraft af sit hverv i Føtex været primusmotor i forbindelse med ansøgningen af pengene hos sin arbejdsgiver.

Fra venstre Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen, Mogens Petersen, formand for Nørrebro Lokaludvalg, og Varehuschef i Føtex Nørrebro Zilwan Rashid på Basargrunden, hvor en donationen fra Salling Fonden overrækkes. Foto: Rebecca Veinø Johansen

- Jeg er fuld af begejstring over, at vi er så tæt på at være i mål. Jeg er stolt over at være en del af en koncern, der tager et socialt og ikke mindst lokalt ansvar for at skabe tryghed i et område, som er så vigtigt. Pladsen skal være et hyggeligt sted at opholde sig, et sted hvor man kan have det rart og ikke være utryg ved at passere. Det er jeg sikker på, at det bliver nu, siger Zilwan Rashid.

Tryghed som omdrejningspunkt

Nørrebro Lokaludvalg lavede tidligere på måneden en borgerhøring. Her var opsat to forslag, som kunne kommenteres på. Ud fra størstedelen af kommentarerne var der ikke noget at tage fejl af. Nørrebroerne ønsker sig et grønt område, et trygt sted hvor der er mulighed for at skabe liv.

Og lige netop trygheden har været et bærende element for det nedsatte "Basargrunds-udvalg". Det har i følge Zilwan Rashid i høj grad været omdrejningspunktet for ansøgningen til Salling Fonden.

- Nørrebro bliver nok ikke altid forbundet med hygge og tryghed. Og netop derfor er det så utrolig vigtigt at skabe et trygt miljø. Området er mere end nogensinde et bindeled i kraft af, at metroen nu også er kommet herud, og der vil være mange mennesker til stede døgnet rundt. Derfor er trygheden så vigtig, siger Zilwan Rashid.

Annonce

Lokale drømme

Københavns Kommune har afsat lidt over 6 millioner kroner til projektet, og dertil har Danica Ejendomme doneret 0,9 millioner kroner. Beløbet fra Salling Fonden på de 250.000 kroner går således til det allerede eksisterende projekt. Beløbet gør det i følge teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen muligt at komme et skridt nærmere de lokale drømme.

Mogens Petersen, formand for Nørrebro Lokaludvalg har modtaget en donation fra Salling Fonden til brug på Basargrunden. Foto: Rebecca Veinø Johansen

Drømme som er affødt af dialog mellem et nedsat projekt-udvalg bestående af medborgere, repræsentanter fra omkringliggende boligforeninger, erhvervsliv og Nørrebro Lokaludvalg. Ydermere har Nørrebro Lokaludvalg faciliteret en digital høring, som gav tilkendegivelser fra 3500 mennesker.

- Basargrunden bliver et kæmpe aktiv i fremtiden for nørrebroerne. Vi har hele tiden vidst, at de kommunalt afsatte midler ikke ville kunne indfri alle drømmene for Basargrunden, og derfor lander den flotte donation fra Salling Fondene på et tørt sted. Forhåbentlig kan vi finde flere af den slags tilføjelser til pladsen i fremtiden, siger Ninna Hedeager Olsen.

Zilwan Rashid fortæller, at pengene fra Salling Fonden er øremærket væsentlig mere grøn beplantning, flere bænke og gøglerstik på pladsen.

Det er ikke første gang, at Føtex Nørrebro i kraft af Salling Fonden støtter lokalmiljøet. Sidste år var Nørrebro United den heldige modtager af samme beløb.

De sidste tegninger er på tegnebrættet, og arbejdet forventes påbegyndt i løbet af foråret. Det forventes færdigt i løbet af efteråret 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Bydelens grønne lunger kvæles langsomt

Annonce