Annonce
Fokus

Efter shitstorm: Netto forsvarer svineri foran butikken

Udearealet foran Netto på Stærevej, Nordvest. Foto: Kjeld Thorlund
Efter shitstorm over klamme udearealer går Netto på Stærevej i forsvar. Privat affald og skraldere ødelægger det for de andre.
Annonce

- Føj, det er ulækkert. Tænk sig at have så ringe respekt for sine naboer, at man lader det svine sådan. Boykot Netto! Der er så ulækkert!

De lydløse tilråb var mange, da opslaget med et stort svineri foran og omkring Nettos butik på Stærevej i Nordvest blev eksponeret i Facebook-gruppen 'Det sker i Nordvest'. Det udmøntede sig i en regulær shitstorm fra en række irriterede borgere, som alle havde kommenteret på opslaget.

Efter en gennemgang af de mange kommentarer valgte vi at kontakte Salling Group, som ejer Netto.

Vi forholdt Salling Group billederne fra Netto på Stærevej, som var blevet postet i opslaget. Det viste sig dog, at det ikke var helt så let at placere ansvaret, som først antaget.


Vi oplever desværre med jævne mellemrum, at gitrene, der indhegner containerne, bliver ødelagt. Det betyder, at forbipasserende afleverer husaffald i og omkring containerne.

Mukhtar Mahamed Elmi, Distriktschef ved Netto


Netto er naturligvis ærgerlig over den negative opmærksomhed, som svineriet omkring butikken har fået. De kan også godt forstå de mange reaktioner, når de er taget ud af kontekst. I mange tilfælde er det nemlig slet ikke Nettos affald, som ligger og flyder foran og omkring butikken.

Annonce

Gitre bliver ødelagt

Netto har store problemer med, at deres gitre, der skærmer containerne, bliver sparket i stykker, at private smider deres affald i deres containere, og at skraldere også lægger vejen forbi.

– Vi mener bestemt ikke, at det skal se sådan ud ved vores butikker. Derfor rydder vi op som det første hver eneste morgen. Vi vil gerne opfordre lokalområdet til at hjælpe os med at holde området ryddeligt, siger Nettos distriktschef, Mukhtar Mahamed Elmi til NordvestLIV.

Netto ser gerne, at området omkring butikken er pænt, men de understreger også, at det er op ad bakke, når der ligefrem ydes hærværk på de skærmende gitre, som har til hensigt at gøre containerne utilgængelige.

– Vi oplever desværre med jævne mellemrum, at gitrene, der indhegner containerne, bliver ødelagt. Det betyder, at forbipasserende afleverer husaffald i og omkring containerne. Men vi oplever også, at folk putter lim i låsene, og så er der også det fysiske hærværk, som det ses på billederne. Der er allerede bestilt nye gitre, afslutter Mukhtar Mahamed Elmi.

Annonce

Fælles indsats

Altså er det et tilbagevendende problem for Netto på Stærevej, at deres containere er blottet. De appellerer til, at private i nabolaget bruger egne containere, at skraldere holder sig væk, så de ikke skal bruge yderligere tid på oprydning af udearealerne. Tid som kunne være blevet brugt inde i butikken.

Når en NV'er sætter fokus på en problemstilling som denne og får så mange kommentarer, ja så understreger det i høj grad, at vi alle bærer samme fane. Vi ønsker, at det Nordvest vi bor i er et rart sted at være. Og ved fælles hjælp og ansvar er vi på vej i den rigtige retning. Tak til Kjeld Thorlund for at sætte fokus på denne sag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Suburban danceday i Dansekapellet

Klumme

Tak for dig, Nordvest

Miljø

53 nye elbusser på vej

Annonce