Annonce
Samfund

Husker du Maria fra Glasvej?

Læs den seneste e-avis her

Annonce
Annonce
Indland

Få overblikket: Her er hovedpunkterne i genåbningsaftalen

Natten til tirsdag er regeringen sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet blevet enige om en aftale om en yderligere genåbning af Danmark.Få et overblik over hovedpunkterne i aftalen her:Følgende genåbner torsdag 6. maj:* Alle elever i folkeskolen kan vende tilbage på fuld tid. * 30-minutters-reglen om bordbestilling på barer og restauranter fjernes. * Serveringssteder må holde åbent efter klokken 23.00 for særlige private arrangementer, hvor deltagerne kender hinanden i forvejen.* Kravet om, at private fester slutter senest klokken 23.00, droppes.* Indendørs idræt og fitnesscentre åbner for personer over 18 år mod fremvisning af coronapas. * Spillesteder, teatre og biografer genåbner med krav om coronapas og op til 2000 tilskuere i sektioner à 500.* Konferencer og møder med erhvervsmæssige og faglige formål genåbner med krav om coronapas og op til 1000 deltagere i sektioner à 500, hvor deltagerne hovedsageligt sidder ned.* Forsamlingsloftet hæves til 25 indendørs og 75 udendørs.Følgende genåbner fredag 21. maj:* Alle elever på ungdoms- og voksenuddannelser kan møde med 100 procent fysisk fremmøde.* Elever på videregående uddannelser kan komme tilbage på halv tid.Kilde: Justitsministeriet.

Natur

Kirsebæralléen blomstrer om lidt: Her er de hensyn, du skal tage

Et tag af lyserøde blomster vil inden længe pryde allén på Bispebjerg Kirkegård. Et tilløbsstykke som rigtig mange blev snydt for sidste år, og derfor glæder mange sig ekstra meget til at opleve i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Mad

Maries bagværk giver lange køer foran huset: Det er helt igennem overvældende

En solstråle rammer Marie Terp Bekhøjs hånd. Hun har egentlig sat sig i skyggen, men må række ud efter den sprøde surdejsbolle med ost, som står foran hende på havebordet. I dag er det hendes hviledag - og ikke søndag, hvor det går løs i forhaven til deres hus i Nordvest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce