Annonce
Genåbning

Endelig fik Annelise sine permanent-krøller tilbage: Nu er jeg klar til min 100 års fødselsdag i morgen

Annelise Christensen er første kunde efter corona-nedlukningen. Hun fylder 100 år i morgen. Foto: Rebecca Veinø Johansen
Salon Askepot bød 99 årige Annelise indenfor som den første kunde i butikken siden nedlukningen i december.

Annelise Christensen på 99 år var den første kunde i stolen hos Salon Askepot på Frederiksborgvej 50A tirsdag morgen. Hun fylder 100 år i morgen, så åbningen af de liberale erhverv falder på en god dag. Annelise var en af de sidste kunder, der var i butikken før alt lukkede ned i december - og er nu den første, der sidder i salonens stol her til morgen.


Nu fylder jeg jo 100 år i morgen, så det er jo dejligt, at kunne nå at få krøllerne på plads. Det er jo en stor dag. Nyt hår er næsten en fødselsdagsgave i sig selv.

Annelise Christensen 99år


Salon Askepot har ligesom landets andre frisører været lukket ned siden start december som led i regeringens tiltag om at få corona-smitten under kontrol. Det har været en hård tid både økonomisk og psykisk for den lille frisør på Frederiksborgvej. Indehaver af salonen Pia Caroline Therkelsen sætter ord på.

- Havde jeg ikke haft en mand, som kunne støtte og hjælpe til økonomisk, mens salonen var lukket, så havde det set helt anderledes ud. Jeg ved, at alle ikke har været så heldige som mig, og jeg er sikker på, at rigtig mange kommer til at lukke og slukke. De hjælpepakker, der skulle hjælpe os igennem er kommet til at lyde bedre, end de er, fortæller Pia Caroline Therkelsen

Annonce

Første kunde

Annelise har været kunde i Salon Askepot i de 20 år Pia Caroline Therkelsen har haft salonen. Hun har set gevaldigt frem til en god gang permanent og havde også sit coronapas liggende foran sig.

- Nu fylder jeg jo 100 år i morgen, så det er jo dejligt at kunne nå at få krøllerne på plads. Det er jo en stor dag. Nyt hår er næsten en fødselsdagsgave i sig selv. Jeg trængte så utrolig meget, fortæller Annelise Christensen.

Annelise sammenligner isolationen og corona-nedlukningen med de forhold, hun oplevede under anden verdenskrig. Hun synes ikke, at det har været slemt i forholdt til - men nyder at tingene langsomt begynder at åbne igen. Som hun siger 'dengang var det slemt'.

Annonce

Travl april

Kort tid efter nedlukningen tilbage i december blev frisøren selv ramt af corona. Det tog hende halvanden måned at komme over. Tiden efter sygdommen - og frem til første åbningsdag har hun brugt på at træne og dygtiggøre sine elever.

- Jeg kunne ikke bare sidde og kigge ud i luften, selvom jeg stadig var træt efter min tur med corona. Jeg  har derfor brugt tiden på at dygtiggøre mine elever. Vi er mødtes 3-4 gange om ugen og så har de ellers fået trænet farveteknikker. Jeg tror det har været vigtigt for alle at have noget at møde ind til i den her tid. Vi har ikke siddet stille, men været vant til at gå på arbejde. Det kommer helt sikkert til at hjælpe os i den travle tid, vi står overfor, fortæller indehaveren.

Pia Caroline Therkelsen har været spændt til det sidste. For selvom der var sat en åbning af salonen i sigte, så ville det hurtigt kunne ændre sig, fortæller hun. Her har hun nøje fulgt flere kommuners gradvise nedlukninger. Hun synes, det har været hårdt ikke at vide, hvad man har kunnet forvente - og er lykkelig over, at det nu kan gå løs.

Salon Askepot har en fuld kalender frem til maj. Men kommer der afbud åbnes tiderne naturligvis op - og kan bookes af trængende med corona-hår.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KLUMME

Forårsfornemmelser og friske ideer

Corona

Slut med pop-up centre i København

Annonce