Annonce
KLUMME

Forårsfornemmelser og friske ideer

Kalenderen siger forår, og uret siger sommertid - det elsker klummeskribenten Karen Steffensen. Privatfoto

Kalenderen siger forår, uret siger sommertid, solen er oppe flere timer, end den er nede, det pibler op ad jorden med blomster, og jeg elsker det. Jeg priser mig lykkelig for alle vores årstider, men der er altså ikke noget som forårets forventningsglæde, hvor man kan se frem til fem, seks måneder med lyse aftener. Og selvom corona desværre ikke er ligeså meget på afstand, som de fleste af os havde håbet, det ville være på nuværende tidspunkt, er stemningen alligevel helt anderledes, end den var for et år siden.

Her i foråret er det faktisk også et år siden, jeg købte min andelslejlighed og flyttede til skønne Nordvest – og snart er der også gået et år, siden jeg startede Instagram-profilen 'Bedst I Nordvest'.

Ideen med profilen var jo egentlig bare et lille coronaprojekt, fordi jeg på mine mange gåture opdagede så mange fine steder, som jeg gerne ville besøge, når de fik lov at åbne igen. Jeg begyndte at dele mine tips, og pludselig var der næsten 3.000 mennesker, der følger med. Jeg er virkelig taknemmelig for alle de likes, kommentarer og anbefalinger, jeg får, og jeg glæder mig til at gå endnu mere på opdagelse i vores bydel. Forhåbentlig bliver der mulighed for at holde koncerter, fredagsbarer og andre kulturelle arrangementer henover sommeren, og jeg vil gøre mit bedste for at holde øje, annoncere og selvfølgelig dukke op.

Faktisk går jeg også selv og pønser på en ide til et Nordvest-kulturindslag. Noget af det, jeg bedst kan lide ved min lille guide, er nemlig alle de gode og spændende snakke, jeg har haft med de mennesker, jeg møder, når jeg er ude at lave opslag. Og derfor går jeg med en lille, spirende tanke om at lave en podcast med fortællinger fra Nordvest – der både skal indeholde historier fra dem, der har boet her altid, dem, der lige er flyttet hertil for at starte en virksomhed og alle dem indimellem, der har spændende, barske, sjove, smukke og inspirerende historier fra 2400. Så hvis nogen af jer, der følger med, har ideer til nogle, jeg skal snakke med, må I meget gerne sende mig en besked.

Til trods for, at de fleste steder har været lukket ned siden december, har jeg alligevel opdaget nogle nye og gode lokale steder de sidste par måneder. Blandt andet blev jeg kontaktet af Poor Chance Winery, som er et lille vineri, der laver frugtvin. Jeg har aldrig gjort mig i frugtvin og forbinder det virkelig meget med Aldis kirsebærvin til 30 kroner, som mine bedsteforældre engang imellem har serveret (ikke til min store fornøjelse). Men jeg skal love for, at jeg kom på andre tanker, efter jeg havde smagt deres vin. Det var simpelthen så lækkert og friskt – og en oplevelse man ellers ikke får.

Frugtvinen fra Poor Chance Winery, som Karen Steffensen er forbløffet over. Privatfoto

Så hvis du mangler et tip til en alternativ vinsmagning, så synes jeg, at du skal tjekke dem ud. Og hvis du bare trænger til at holde regnvejrssøndag på sofaen med take-away, skal du simpelthen prøve POPs Burger, som lige er åbnet under Bispeengbuen – jeg skal i hvert fald helt sikkert tilbage og prøve deres veganske burger.

Den veganske burger fra Pops er et hit, som Karen Steffensen varmt kan anbefale. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KLUMME

Forårsfornemmelser og friske ideer

Corona

Slut med pop-up centre i København

Annonce