Annonce
Trafik

Jette er vred over lukning af Hovmestervej: Det er uacceptabelt

Jette Svane er gal og frustreret over den midlertidig lukning af Hovmestervej. Foto: Rebecca Veinø Johansen
Et forsøg med at lukke Hovmestervej skaber vrede. Det vil betyde en stor omvej for beboerne i området.
Annonce

Jette Svane er 75 år. Hun er født og opvokset i Nordvest - og så er hun godt gal i skralden over et tiltag fra Områdefornyelsen Nordvest, hvor Hovmestervej skal lukkes for en stund.

Beboerne på Frimestervej, Bogtrykkervej og Magistervej fik tilbage i november en meddelelse i deres e-boks om, at Områdefornyelsen bebuder, at Hovmestervej forsøgsmæssigt vil blive lukket ud for Aulaen på Tagensbo Skole til den ultimo december.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, idet vi, som bor netop på disse veje, bliver spærret inde og må køre kæmpe omveje for at komme til Østerbro, Hvidovre eller Værløse. Jeg har nu boet på Bogtrykkervej i 47 år i den nordlige del og bliver i den grad forsinket og spærret inde, hvis Hovmestervej lukker på midten, siger Jette Svane.


Vi almindelige beboere er aktive borgere, så vi skal kunne bevæge os frit.

Jette Svane


Områdefornyelsen har tidligere forslået, at bilisterne i stedet bør køre ned til Landsdommervej og dreje enten til højre eller venstre, alt efter om man skal mod Frederiksundsvej eller mod Tagensvej og Østerbro. Men til det nævner Jette Svane, at bilerne blot vil holde ud for Tagensbo Kirke, idet bilerne ikke kan komme videre. Vejen er simpelthen ikke beregnet til massetrafik, men kun til beboere som hører til i området, mener hun.

Annonce

Ønsker klart svar

Jette Svane ønsker et klart svar fra forvaltningen, for hun savner en reel begrundelse for lukningen. Der er både tale om skybrudssikring og etablering af en sikker skolevej, men ingen af delene mener Jette Svane er begrundelse nok.

Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen forklarer, at den midlertidige lukning af Hovmestervej taler ind i en større sammenhæng med det store skybrudsprojekt, som skal give beboerne i Nordvest et langt mere indbydende rekreativt område. Her nævner Ninna Hedeager Olsen, at hun uden problemer står på mål for at skabe bedre plads til mennesker, skybrudssikring og grønt i stedet for til biler.

- Områdefornyelsens arbejde bygger på lokale drømme og visioner, og i den forbindelse er der udtrykt ønske om en mere tryg overgang og en bedre kobling mellem Grønningen og Tagensbo Skole. Derfor har vi sat gang i et projekt, som skal undersøge, om området foran Tagensbo Skole kan holdes fri for biler. Det projekt bakker jeg til fulde op om, og jeg glæder mig til at se, hvad erfaringerne vil vise os, siger Ninna Hedeager Olsen.

Jette Svane sidder frustreret tilbage. Hun mener at det vigtigste imidlertid er, at de, som er ægte beboere i området, ikke bliver generet i deres færden, og at de altid kan komme ud og ind i alle retninger. Hun afslutter således:

- Husk, at vi almindelige beboere er aktive borgere, så vi skal kunne bevæge os frit.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nørrebro

Julemanden på ladcykel

Klumme

Du, vores, Nordvests og menneskehedens år

Klumme

Nordvest fortjener flere lokale helte

Klumme

Et nytårsønske for Nordvest

Nordvest

I det nye år skal vi grine noget mere

Annonce