Annonce
Trafik

Nu er Frederiksborgvejs fremtid afgjort: Det kan du vente dig

Frederiksborgvej står overfor en makeover. Arbejdet med at gøre vejen mere sikker starter medio 2021. Foto: Rebecca Veinø Johansen

Så kom vi på den anden side af afgørelsens time af Frederiksborgvejs skæbne. Og for mange er det en lettelse at kunne se hen imod større trafiksikkerhed på en strækning, som tidligere har givet anledning til vanvidskørsel.

Mandag blev projektindstillingen omkring øget trafiksikkerhed på Frederiksborgvej behandlet i Trafik- og Miljøforvaltningen - indstillingen blev vedtaget uden afstemning.

Det betyder, at arbejdet med at gøre Frederiksborgvej til en mere sikker trafikstrækning inden længe forventes at gå i gang.

Passerende som tager en tur ned af Frederiksborgvej vil, hvis alt går efter planen, blive mødt med en indsnævring af vejbanen, bredere fortov, cykelsti og flere træer. Arbejdet vil også omfatte en byrumsmæssig forbedring på de tre kryds, hvor Frederiksborgvej krydser Glasvej/Rentemestervej, Birkedommervej/Landsdommervej og Hovmestervej.

Arbejdet på Frederiksborgvej forventes påbegyndt medio 2021 med forventet ibrugtagning i slutningen af året.

Fakta om det forestående arbejde på Frederikssundsvej

Med projektet nedlægges 16 bilparkeringspladser uden for betalingszone, mens der etableres 13 erstatningsparkeringspladser. Både nedlæggelse og erstatning af parkeringspladser sker i relation til løsninger, der øger trafiksikkerheden for de bløde trafikanter.

Der kan i forbindelse med projektet plantes op til 9 træer. Det endelige antal af træer afhænger af brandredningsforhold og en eventuel frivillig aftale. De eksisterende ledningsforhold i jord og luft begrænser generelt muligheden for at plante træer i projektområdet.

I Budget 2020 blev der afsat 6,3 mio. kr. Udover den ordinære anlægsbevilling er der udmøntet 8,4 mio. kr. fra Områdefornyelsen Nordvest.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KLUMME

Forårsfornemmelser og friske ideer

Corona

Slut med pop-up centre i København

Annonce