Annonce
Debat

Tillykke til Bispeparken og Lundtoftegade med at komme af ghettolisten

Regeringen lancerede onsdag 1. december den nye ghettoliste, hvor Bispeparken er et af de 13 områder, der forlader listen. Arkivfoto: Dan Møller
Annonce

Læserbrev: I sidste uge lancerede regeringen den nye 'ghettoliste'. Listen udpeger de boligområder, regeringen mener er ghettoer ud fra blandt andet beboernes uddannelsesniveau, indkomst, kriminalitet og baggrund. I sidste ende kan en definition som ghettoområde ende med, at nogle beboere skal flytte for at ændre i sammensætningen af beboerne.

Der er derfor grund til at glæde sig over, at to boligområder på Nørrebro og i Nordvest ikke længere er på listen – nemlig Lundtoftegade og Bispeparken. Jeg er sikker på, at det er en stor lettelse for beboerne i de områder, at de ikke længere har en akut trussel hængende over hovedet – tillykke med det.

Men der er stadig også grund til stor bekymring. Dels er boligområder som Mjølnerparken og Aldersrogade stadig med på listen. Og dels er der en forsinkelse i tallene, der afgør, om boligområderne havner på listen. Derfor vil coronakrisens effekt på det københavnske arbejdsmarked først slå igennem næste år.


Det ville være endnu bedre, hvis man gjorde helt op med ghettolisten og særligt de diskriminerende kriterier, der handler om, hvilket land beboere kommer fra.

Christopher Røhl Andersen


Mange københavnere har mistet deres arbejde under krisen, og det vil være helt urimeligt, hvis den stigning i ledigheden skal betyde, at boligområder havner på ghettolisten. Derfor har Radikale Venstre tidligere foreslået at sætte ghettolisten på pause til vi kender alle konsekvenserne af coronakrisen. Der var desværre ikke flertal for forslaget i Borgerrepræsentationen.

Det ville være endnu bedre, hvis man gjorde helt op med ghettolisten og særligt de diskriminerende kriterier, der handler om, hvilket land beboere kommer fra. Den slags statslig diskrimination hører ikke et land som Danmark til. Så tillykke til de boligområder, der er kommet af listen, for det er en urimelig kamp mod nogle urimelige kriterier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nørrebro

Julemanden på ladcykel

Klumme

Du, vores, Nordvests og menneskehedens år

Klumme

Nordvest fortjener flere lokale helte

Klumme

Et nytårsønske for Nordvest

Nordvest

I det nye år skal vi grine noget mere

Annonce