Annonce
Odder Avis

Øv-bøv: Endnu en sommer uden kræmmermarked og musik under bøgen

Det store kræmmermarked på Boulevarden har i mange år været et af byfestens tilløbsstykker, men for andet år i træk må byfesten og dermed også kræmmermarkedet erkende, at corona stikker en kæp i hjulet for festlighederne. Foto: Mette Mørk
Byfestkommiteen har tirsdag aften erkendt, at det ikke bliver muligt at holde byfest med de restriktioner, regeringen har meldt ud tirsdag morgen.

Odder: To år uden byfest. Det er endnu en ærgerlig konsekvens af corona.

- Det er desværre urealistisk at gennemføre en byfest med de udmeldinger, der er kommet nu, siger Thomas Tikjøb, der er formand for byfestkommiteen.


Annonce

Det er desværre urealistisk at gennemføre en byfest med de udmeldinger, der er kommet.

Thomas Tikjøb, Odder Byfest


Indtil for en måneds tid siden var han ellers optimistisk, men den seneste uges tid har han godt kunnet se, hvor det bar hen.

- Jeg havde ellers allerede et fedt program linet op for Sydens Perle, siger Thomas Tikjøb.

Sydens Perle drives af aktivitetsudvalget og er byfestens største telt, som bliver styret af de fire foreninger ØFUG, Gylling Sport & Idræt, Odder Cykelklub og Odder IGF.

Byfesten i Odder havde 30 års jubilæum i 2018. Her byfestkomiteens formand Thomas Tikjøb. Foto: Søren E. Alwan

De fire foreninger plejer hver især at hente omkring 60.000 kroner hjem i overskud fra byfesten.

Det samme gør flere af de andre store foreninger, der har festtelte til byfesten, mens mindre foreninger selvfølgelig tjener lidt mindre.

- Det er selvfølgelig hårdt for alle de involverede foreninger at miste den indtægt to år i træk, så jeg håber kommunen kan støtte foreningerne på en eller anden måde, siger Thomas Tikjøb.

Rammer Smukfest

Selvom det nu er andet år i træk, at byfesten må aflyses på grund af corona, har kommiteen allerede lagt sig fast på en dato for 2022.

Det bliver uge 31 helt som det plejer.

- Vi ved godt, at vi så rammer Smukfest, men sådan må det så være, siger han og lover, at han ikke har mistet lysten til at arrangere byfest til næste år.

- Vi havde allerede sidste år lagt planer for de unge i samarbejde med ungdomsskolen og SSP, og det glæder jeg mig til at få prøvet af næste år, slutter Thomas Tikjøb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Ny sommerbutik i telt på Tunø

Odder Avis

Otte pletskud præmieret

Odder Avis

Sur smiley til restaurant i Odder

Odder Avis

Ulykke i Odder skaber lange køer

Annonce