Annonce
Odder Avis

16 meter langt målebånd fik ikke den ønskede effekt: Udvalg vil sende omstridt byggeri i høring

HFE Ejendomme prøver igen at få lov til at bygge på Søndergade i Hou. Denne gang er projektet mindre, og nu har mtk-udvalget vedtaget, at lokalplansforslaget kan sendes i høring. I december kan byrådet beslutte det samme. Illustration: Gandrup Krabbe Vang Arkitekter
Miljø-, teknik- og klimaudvalget i Odder Kommune har tirsdag godkendt, at lokalplanforslaget for området ved Alexandra Plads i Hou kan sendes i høring.

Hou: En 16 meter høj protest kunne ikke ændre på, at miljø-, teknik- og klimaudvalget i Odder Kommune tirsdag valgte at godkende, at et lokalplansforslag for området ved Alexandra Plads i Hou skal sendes i høring i 10 uger.

Beslutningen var der enighed om blandt de seks politikere til udvalgsmødet.

- Med det vælger vi jo at sige, at vi vil se, hvad der kommer af svar fra høringen. Det er den rigtige proces, så jeg er glad for, at udvalget valgte at tage den beslutning. Der har været protester, og der er indsendt underskrifter, men med høringen får alle mulighed for at komme til orde, siger udvalgsformand Ole Lyngby Pedersen (V).

Annonce

Byrådet skal i december tage samme beslutning, før forslaget kan sendes i høring, og efter de 10 uger skal lokalplanen så endelig behandles.

Det er derfor vigtigt for udvalgsformanden at understrege, at der ikke er taget nogle endelige beslutninger endnu.

Protest over højden

Lokalplanforslaget omhandler et knap 15 meter højt byggeri på Søndergade 4-6. I alt 18 lejligheder fordelt på fire etager. Byggeriet møder modstand fra en større gruppe lokale borgere, som mener, at byggeriet for det første er for højt og for det andet er så bredt, at det lukker Søndergade-området af fra havneområdet.

Edith Derdau, Peder Boudigaard og Niels Sørensen fra gruppen af utilfredse borgere mødtes med politikerne forud for udvalgsmødet for at give deres syn på sagen, og i samme forbindelse havde de tre lokale borgere været med til at sætte et 16 meter højt målebånd op på Alexandra Plads for at vise højden på byggeprojektet.

Planen var, at politikerne ville se det på vej til mødet, som foregik i Tunøfærgens lokaler, men sådan blev det ikke, fordi politikerne satte sig til bords en time tidligere end mødestarten klokken 15. Så da målebåndet kom op cirka 14.15, var politikerne allerede kørt forbi.

Annonce

- Vi kan ikke alle være enige

Det betyder ikke, at politikerne slet ikke bemærkede protesterne mod lokalplansforslaget. Ole Lyngby Pedersen fortæller, at han lytter til dem, ligesom han vil gøre med de høringssvar, der vil komme.

Det 16 meter høje målebånd skulle politikerne have bemærket på vejen til deres udvalgsmøde, men de var kommet en time tidligere, og derfor glippede de synet her. Foto: Nicolai Skovgård

Han ved, at mange også er for byggeriet ved Alexandra Plads, og han håber, at det også vil fremgå af høringssvarene.

- Da man ville bygge Teglbakken i Odder kom der over 2000 underskrifter mod byggeriet, men nu vil mange nok være kede af, hvis det ikke var blevet bygget. Det er i hvert fald populært, siger han.

Udvalgskollega Elvin J. Hansen (S) nævner selvsamme projekt som et eksempel på, at man ikke kan få alle til at blive enige.

- Her i Hou er der kommet over 200 underskrifter, men er det mange, når man tænker på, at der bor 1600 indbyggere i byen? Der vil altid være nogen, der ikke synes om projekterne, og vi kan ikke alle være enige, men der har vi som politikere i byrådet fået det lod, at vi tager beslutningen, siger han og giver desuden sin mening om byggeprojektet ved Alexandra Plads:

- Det er et meget mindre projekt end det, vi tidligere forkastede i byrådssalen. Dengang var det en stor vinkelbygning, der var lige så lang som brugsen, men nu går den på tværs og 10 lejligheder er skåret fra, siger han.

Lokalplanforslaget skal behandles på byrådsmødet 13. december. Det er byrådet, som skal beslutte, om det skal sende i 10 ugers høring.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Biffen viser "Venuseffekten"

Annonce
Annonce
Odder Avis

Kom til juleudstilling på den Gamle Station

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Kæmpe plan for midtby: Se de 13 områder, der skal fornyes de næste fem år

Odder Avis

Ordentlighed i planlægningen udbedes, tak!

Odder Avis

Vi vil være vagthund

Odder Avis

En læser undrer sig: Hvordan kan fitnesscenter sende regninger ud med fem års forsinkelse?

Odder Avis

Afgående seniorrådsformand: Fremmødevalg viste sig at være en god beslutning

KOMMUNALVALG

Se kortet: Her bor den nye kommunalbestyrelse i Odder

Odder Avis

Prisen på tv-pakker stiger, til gengæld kan alle se TV2 News

Odder Avis

Puk Damsgård får højskoles pris Den Gyldne Grundtvig 2021

Odder Avis

Spændingen er udløst: Caroline og Reece fra Dyngby blev årets nybyggere

Odder Avis

16 meter langt målebånd fik ikke den ønskede effekt: Udvalg vil sende omstridt byggeri i høring

Odder Avis

Seniorrådet er igen fuldtalligt

Odder Avis

Hvordan viser man sin protest mod højt byggeri? Man finder et 16 meter langt målebånd frem og hænger det op midt i byen

Odder Avis

Kom til foredrag om nationalitet

Odder Avis

FGU bygger ud men mangler elever

Odder Avis

Hjælp nu dine unger til at blive set i trafikken, så de kan komme sikkert frem

Odder Avis

Nemmere, billigere og pænere: Hvem sagde, at den grønne omstilling var besværlig?

Odder Avis

Valg til seniorråd: Stemmeprocenten højere end nogensinde

Odder Avis

Parteringsdrab kan sende samlever i fængsel på livstid: Har erkendt at han slog Freyja ihjel

Odder Avis

Se det nye byråd: Her er alle, der er valgt ind i kommunalbestyrelsen

Odder Avis

Brodebat: Vind i sejlene for modstanderne - det øger håbet om, at vi kan få lov til bevare naturen og passe bedre på hinanden og på miljøet

Odder Avis

Vil du begraves uden religiøse indslag, så er der nu hjælp at hente

Annonce