Annonce
Odder Avis

Efter sygdom og flytning: 95-årige Anna er igen klar til en god handel

Varerne står tæt i Anna Larsens butik på Købmagergade 28 i Gylling. Men den 95-årige købmand har fuldstændig styr på, hvad hun ligger inde med. Foto: Morten Pape
Anna Larsen har flyttet sit genbrugsguld fra lejede lokaler i Horsens til privaten i Gylling.
Annonce

Gylling: Man skal lade være med at svinge for meget med skuldertasken, når man besøger Anna Larsen Antik på Købmagergade 28 i Gylling. For her står varerne meget tæt og helt ud til gangarealet i det tidligere butikslokale.


Det har været noget af en opgave at flytte. Men alt i alt er det gået godt – blandt andet takket være familien.

Anna Larsen, antikvitetshandler i Gylling.


Opstillingerne vidner dog om, at intet er placeret tilfældigt og om, at det 95-årige livsstykke har fuldstændig styr på sit varelager. For eksempel er der prismærker på langt de fleste ting, ligesom hendes dukkehuse med alt, hvad dertil hører af møbler, nips og dukker, er placeret i sirlige rækker.

Er man til kongeligt porcelæn, er der masser af figurer hos Anna Larsen. Foto: Morten Pape

- Det har været noget af en opgave at flytte. Men alt i alt er det gået godt – blandt andet takket være familien, siger den 95-årige butiksejer, hvis søn Erling Larsen ejer Møllebo Antik i Trustrup mellem Søvind og Hundslund.

Den anden søn Lasse, der er gået på efterløn, bor i Odder og har også hjulpet til.

Annonce

Slipper for transport

Det med antikviteter har altid fyldt meget i familien, idet Anna Larsen i mere end 30 år drev antikvitetsforretning i den gamle skole i Sondrup. Senere havde hun i en årrække fast stadeplads på Det Blå Marked i Låsby, inden hun som 89-årig åbnede butik i Horsens. Senest skiftede hun sidste år til et mindre lokale i Kippervig.

Ingen store skilte vidner om, at der her på Købmagergade 28 i Gylling sælges genbrugsguld. Derfor sætter Anna Larsen varer ud på gaden, når hun holder åbent. Foto: Morten Pape

Flytningen til Kippervig gik dog ikke helt så godt som ønsket, idet Anna Larsen sidste år blev ramt af sygdom. Blandt andet brækkede hun den samme arm et par gange, ligesom hun i perioder plages af helvedesild. Da et omfattende vejarbejde med opgravninger i Kippervig så også lagde området dødt, besluttede hun at vende næsen hjemad. Godt hjulpet til af corona.

- Man er jo ikke 20 år længere. Så det er da dejligt, at jeg nu kan byde kunder velkomme herhjemme, siger Anna Larsen. Foto: Morten Pape

- Det er da meget mærkeligt, at jeg nu ikke mere skal til Horsens for at passe butikken. På den anden side er det skønt, at jeg bare kan gå fra privaten ud i butikken, når der kommer kunder. Man er jo ikke 20 år længere, siger kvinden, der håber, at mange af hendes trofaste kunder fra Horsens vil lægge vejen forbi Gylling.

Og at folk fra nord vil få øjnene op for hendes butik.

Åbningstiderne er fredag og lørdag klokken 10-16 samt efter aftale. Sådan en skaffer man sig på telefonnummer 86 55 04 21.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Borgernes ombudsmand er klar

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Hou skal sikres mod oversvømmelser

Odder Avis

Diskoteksejer: Flyt byfesten

Odder Avis

Ferien slutter med børnekulturdage

Odder Avis

Svensk jazz på Brandbygegaard

Annonce