Annonce
Odder Avis

Anne samler på haveaffald

Anne Arentoft Kristensen har allerede modtaget en del haveaffald. Men hun vil gerne have mere. Privatfoto
Der er lang vej endnu, men planteavler Anne Arentoft Kristensen fra Kysinggaard drømmer om en dag at kunne supplere gødskningen af marker med hjemmelavet kompost.
Annonce

Kysing: Anne Arentoft Kristensen fra Kysinggaard har i mange år gødet sine 385 ha marker på traditionel vis. Det kan meget vel ændre sig i de kommende år - og første skridt er noget så simpelt som naboernes haveaffald.

I første omgang har landmanden fra Kysing nemlig besluttet sig for at eksperimentere med brugen af kompost i forskellige højbede på gården. Får hun gode erfaringer med det, vil hun på sigt overveje selv at producere kompost og så lade det erstatte noget af det handelsgødning, som i dag spredes ud på gårdens marker.

- Mit mål er, at vi med komposten bedre kan tilgodese det righoldige liv, der findes i jorden, og som kan styrke både planterne og skabe biodiversitet, siger hun.

Annonce

Genetablerer balancen

Anne Arentoft Kristensen har allerede brugt kommunal kompost til at gøde et stykke mark, men nu skal der laves flere forsøg. Derfor beder hun indtil 1. december folk om at aflevere deres haveaffald hos hende fremfor at køre det på en genbrugsstation. Giverne må meget gerne være flere naboer, så der ikke bruges for meget energi på at transportere haveaffaldet.

- Jeg tror, at den måde, vi har drevet landbrug på, har skubbet lidt til balancen. Nu er det store spørgsmål, om vi kan genetablere den igen. Så hvis nogen vil hjælpe mig, kan de aflevere deres haveaffald hos mig, siger Anne Arentoft Kristensen, der tager imod det grønne haveaffald i sække. Det grove, som skal flises, kan man blot læsse af.

Man kan aflevere sit affald på Kysinggaard hver weekend fra klokken 8-18 og på hverdage efter aftale. Adressen er Kystvejen 250.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Campingplads skruer op for hyggen

Odder Avis

Et ungdomsliv i en coronatid

Odder Avis

Jul i galleriet

Odder Avis

Kom nu videre mand

Annonce