Annonce
Odder Avis

Både og?

Job eller selvstændig?

Det behøver ikke være ”enten eller” – det kan også være ”både og”.

Måske møder du en fordom om, at ”når man først er ’sprunget ud’ som selvstændig, så er der ingen vej tilbage – det et valg for resten af livet”. Men sådan er det jo langt fra. Rigtig mange har i dag et arbejdsliv, der rummer både selvstændig virksomhed og en form for ansættelse.

Annonce

I dag er der en lang række brancher, hvor faste ansættelser efterhånden er en sjældenhed. Her arbejder man ofte mere projektbaseret, og i stedet for at ansætte medarbejdere hyrer man freelancere ind til opgaverne. Derfor er det i dag helt almindeligt, at arbejdslivet bliver sammensat af kortere eller længere projektansættelser sideløbende med freelance-opgaver.

Nogle vælger at starte virksomhed sådan lidt på hobbyplan ved siden af fuldtidsarbejde. Måske drømmer du om at drive et Bed & Breakfast, brygge øl eller undervise i yoga – og du kan fint finde ud af at kombinere det med fuldtidsarbejde. Undervejs kan det så være, at hobbyvirksomheden bliver så stor en succes og så tidskrævende, at du må vælge, hvor du vil lægge energien.

Det kan også være, at du vælger at have et deltids- eller fuldtidsjob i forbindelse med opstart af egen virksomhed. Ofte tager det tid at skabe den omsætning, der er nødvendig for, at ejeren kan leve af virksomheden alene. På den måde kan man være sikker på at have en fast løn, indtil virksomheden er kommet godt i gang. Det er der helt oplagte fordele ved. Men der er selvfølgelig også udfordringer ved at skulle bruge energi og tid begge steder, og man får svært ved at engagere sig fuldt i både job og egen virksomhed.

Men på den anden side kan det være ret ”vanedannende” at være sin egen chef, og for mange er det svært at give slip på selvstændigheden igen, når de først har prøvet det. Derfor kan det også være en god idé at lave en ”både og” kombination.

På den anden side kan det være ret ”vanedannende” at være sin egen chef, og for mange er det svært at give slip på selvstændigheden igen, når de først har prøvet det.

Hanne Wick

Er du ledig, har du måske mulighed for at starte virksomheden op som selvstændig bibeskæftigelse og på den måde fortsætte med at få dagpenge, mens du starter op. Snak med jobcentret hvis du overvejer den mulighed.

Mange spørger, om det er svært at skaffe kunder, når man starter virksomhed. Her er svaret også lidt ”både og” – ligesom hvis du spørger, om det er svært at finde et job. Uanset om du vælger ansættelse eller et selvstændigt arbejdsliv, så er den grundlæggende udfordring den samme: Kan du skabe en værdi, som nogen vil betale for? Og kan du overbevise andre om den værdi, du kan skabe?

Hvis du kan det, så skal du jo ”bare” finde ud af, om du vil have din betaling på en lønseddel eller en faktura – eller en kombination af begge.

Uanset om du overvejer at blive selvstændig på fuldtid eller deltid, er du velkommen til at vende din idé eller plan med mig.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Kirke laver stillegudstjeneste

Annonce
Annonce
Odder Avis

Nu gider vi ikke flere nedlukninger: Gymnaster står på spring til forårsopvisning

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Odder Avis

Kulturen på kirkegårde ændrer sig

Odder Avis

Replik om "Det tavse flertal": Jeg må på det skarpeste frabede mig, at Uffe Jensen prøver at tillægge mig holdninger, som jeg absolut ikke har

Odder Avis

Frank blev klemt ud i rabatten af en traktor: Vejene er forfærdelige

Odder Avis

Fem svømmere jagtede personlige rekorder

Odder Avis

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Odder Avis

Højresvingsuheld sendte 16-årig knallertkører i asfalten

Odder Avis

Flerstemmig musik i sognekirken

Odder Avis

Om et par år skal vi til at sortere i flere bunker: Der kommer en ny affaldsplan

Odder Avis

Ny borgmester vil lave politik sammen med borgerne: Hvis vi ikke involverer borgerne, bliver lokalpolitik rendyrket magt

Odder Avis

Strandjægere bekæmper rotter på fugleø

Odder Avis

Borgerrådgiveren skal helst gøre sig selv arbejdsløs

Odder Avis

Elever hoppede til matematikken

Odder Avis

Corona presser arbejdspladser: Varehus har skruet ned for de gode tilbud

Odder Avis

Odder som turistmål er røget i National Geograpic

Odder Avis

Christina anede ikke, hun var gravid - syv uger efter kom Izabella

Odder Avis

Som hundeejer græmmes jeg: Magen til tåbelig og tankeløs adfærd skal man lede længe efter

Odder Avis

Det Liberale Højre vil ændre grundloven: - Jeg tror, der er mange - inklusive kongehuset selv - der ikke ved, hvad vi skal bruge kongehuset til

Odder Avis

Herregård og kongeborg fortæller historier

Odder Avis

Kattegatforbindelsen vil svække Jylland og styrke København: Aarhus Lufthavn vil som den første lufthavn miste livet

Odder Avis

Borgerforslag: Børnene skal kunne passes på deltid for børnenes skyld?

Annonce