Annonce
Odder Avis

Børn skal tage bussen i børnehave: Stor tilflytning skaber akut pladsmangel, så nu må lukket børnehave tages i brug igen

For seks år siden manglede kommunen børn og lukkede en række børnehaver. Nu er situationen en anden, og Blæksprutten i Ørting skal igen fyldes med børnelatter og leg. Foto: Anya Wissendorff
Børnehaven Blæksprutten blev lukket, fordi der manglede børn. Nu skal den løse akut mangel på institutionspladser.

Ørting: På mandag flytter der igen børn ind i børnehaven Blæksprutten i Ørting. Det har der ikke været, siden børnehaven lukkede 1. august 2015.

I 2014 tog byrådet nemlig konsekvensen af et faldende børnetal og besluttede lukninger af flere institutioner over hele kommunen blandt andet den i Ørting. Seks år senere er situationen en anden.

Tilflytningen til kommunen går forrygende hurtigt, og der er hverken vuggestue- eller børnehavepladser nok til de mange nye børn.

Annonce


Jeg har i begyndelsen af sommerferien haft møde med 10 nye forældrepar. De otte af dem var lige flyttet hertil fra Aarhus.

Annette Dam Andersen, dagtilbudsleder


Derfor fragter en bus fra mandag 25 børnehavebørn fra Gaia på Vennelundsvej i Odder til Havrevænget i Ørting, hvor den gamle Blæksprutten har fået en gevaldig overhaling både inde og ude for at kunne fungere som midlertidig børnehave i et par måneder.

- Børnene kommer ud til nogle fantastiske bygninger, masser af plads på legepladsen og nærværende voksne, så de kommer nok aldrig til at opleve så gode fysiske rammer og så meget voksentid igen, siger Annette Dam Andersen, der er leder af Børnehaven Vennelund.

Pres på vestbyen

Det er det dagtilbud, der lige nu er allermest presset på pladserne, og derfor har valgt at sende en gruppe børnehavebørn med bus til og fra Blæksprutten.

- Vi har lige fået seks nye vuggestuebørn, og der kommer lige så mange 1. september, men det er ikke optimalt for en vuggestuegruppe at køre med bus til Ørting hver dag, så derfor har vi valgt en børnehavegruppe, der kender hinanden og deres voksne rigtig godt, siger Annette Dam Andersen.

Hun har på forhånd holdt møder med forældrene, som for langt de fleste vedkommende er godt tilfredse med løsningen, hvor de kan aflevere deres børn i Gaia om morgenen, inden bussen kører klokken 8.30. Børnene er tilbage klokken 15.30. Hvis det er for sent for forældrene, kan de selvfølgelig selv hente deres børn i Ørting, ligesom det også er ok at aflevere dem derude efter klokken 9.

- Langt de fleste af vores forældre er meget forstående, og efter de har været med ude at se faciliteterne, tænker jeg, at hverken de, børnene eller medarbejderne har lyst til at skulle derfra igen om et par måneder, siger Annette Dam Andersen.

Annonce

Venter på Vitapark og Bendixminde

Hun regner med, at det kun er i august og september, at der er behov for de midlertidige pladser i Ørting.

Når det er nødvendigt med en akut midlertidig, løsning skyldes det, at der er kommet næsten dobbelt så mange børn til kommunen siden nytår som forventet.

- Jeg har i begyndelsen af sommerferien haft møde med 10 nye forældrepar. De otte af dem var lige flyttet her til fra Aarhus, siger Annette Dam Andersen og bekræfter dermed den store tilflytning.

Ikke mindst i vestbyen går det hurtigt og derfor er der også sat gang i byggeriet af en stor daginstitution i Bendixminde, men den ventes først færdig i foråret 2023.

Nogenlunde sådan her vil det se ud, når børn og forældre ankommer til den nye bæredygtige institution, der er på vej i Bendixminde. Ill. Arkitektfirmaet Frost Larsen A/S


Derfor besluttede børne-, uddannelses- og kulturudvalget før sommerferien at renovere en bygning i Vitapark, der skal fungere som institution for 20 vuggestuebørn og 40 børnehavebørn.

Det tidligere Solbakken skal fremover være dagtilbud for 20 vuggestue- og 40 børnehavebørn. Foto: Anya Wissendorff


Men den er først klar omkring 1. oktober, og det kan man ikke vente på.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Det nytter at sige nej

Annonce
Annonce
Odder Avis

Kom til børnenes vælgermøde på Parkvejens Skole

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Hvordan ser det ud med fællesskabet mellem de tre partier i valgforbundet?

Odder Avis

Vi samarbejder med Retroen - og der er genbrug nok til alle

Odder Avis

Kom til vælgermøde om den lokale natur

Odder Avis

Kom til baby-rytmik på Centralhotellet

Odder Avis

DN mener, at det lugter: Uffes vælgerbedrag om Kattegat-forbindelsen

Odder Avis

Tag på vandretur med Odder Museum

Odder Avis

Hou-borger og tidligere turistchef: Hvor er den overordnede visionære plan for Hous centrum? Det er nu, tankerne skal tænkes

Odder Avis

Kandidatens mærkesag: Alle har ret til en tryg alderdom

Odder Avis

Jysk klar til genåbning

Odder Avis

Heidi stiller op for verdensmålene: De er stærke værktøjer, også når vi skal lave lokalpolitik

Odder Avis

Tre spørgsmål til Verdensmål ved Viljes kandidat: - Folkeparken er dårligt timet

Odder Avis

Nu kan det blive nemmere at få en tid hos lægen: Odders praktiserende læger får ny kollega

Odder Avis

Oplev Odder Vand- og Dampmølle

Odder Avis

Lions er klar med årets julelotteri

Odder Avis

Den nye pige i klassen: Det klæder ikke debatten, at der er snakken og uro i salen

Odder Avis

Regionen er din tryghed og din sundhed

Odder Avis

Vi skal have bedre kvalitet i daginstitutionerne

Odder Avis

11 personer tiltalt i omfattende narkosag: Politiet afslørede  stor amfetamin-fabrik

Odder Avis

Troldedag i Eventyrskoven

Odder Avis

Peter Birk udstiller i KunstVærket

Odder Avis

Børnene voksede fra fodbold og skydning, så nu vil far i byrådet

Annonce