Annonce
Odder Avis

Butikslukning er kundernes skyld

Foto: Mads Hansen
Annonce

Siden det onsdag aften i sidste uge kom frem, at Superkiosken på Torvet lukkede, er Facebook flydt over med bud på, hvad der gik galt.

Langt de fleste af buddene giver forsøget med pullerter på Torvet skylden, mens kioskejeren selv til avisen siger, at pullerterne gav det sidste spark til en kiosk i nedgang.

Og selvfølgelig er det sådan det hænger sammen. Hvordan skulle det kunne være anderledes i en tid, hvor supermarkeder er åbne fra tidlig morgen til langt ud på aftenen alle ugens syv dage? Hvorfor skulle man så gå i kiosken efter den dobbelt så dyre liter mælk?

Som mange andre indfødte kan jeg huske, da Superkiosken var delt i to butikker. En med brød, mælk, slik og andre madvarer og en afdeling med cigaretter, tips, aviser, blade og ikke mindst videofilm.

Det er ikke mange ting på den liste, der stadig er det salg i, der var for bare 10 år siden. Og mindst en af varegrupperne findes slet ikke mere. Udlejning af videofilm fik kioskejernes kasseapparater til at rulle flittigt, og der røg altid slik og andet godt i posen, når man nu alligevel var i kiosken.

Der findes jo heller ikke længere en fysisk Blockbuster udlejningsbutik i de større byer.

Behovet er ganske enkelt forsvundet, ligesom behovet for en kiosk midt på Torvet må være forsvundet. For hvis behovet stadig var der, så tjente kiosken også så mange penge, at den fortsat var der.

Det handler altså ikke om, hvorvidt man kan køre ind på Torvet fra begge ender. For ja, det har jo hele tiden været muligt at køre ind på Torvet fra Holsteinsgade/Boulevarden. Og i øvrigt har pullerterne heller ikke været oppe hele døgnet, faktisk langt fra.

Om pullerter og et torv delvist lukket for biltrafik så er den rigtige måde at få kunder til at benytte byens midte mere flittigt, kan kun fremtiden vise.

Men der skal ske noget, der giver folk lyst til at lægge deres kroner i byens fysiske butikker fremfor i netbutikkerne. Og en af måderne at få det til at ske på er utvivlsomt, at det kan blive en oplevelse for hele familien at gå en tur i byen. Og der er ikke længere fra diverse gratis parkeringspladser til Torvet end at man sagtens kan gå de få meter og så slippe ungerne løs i den bilfri bymidte.

Tilbage står bare spørgsmålene: Hvor skal vi købe de franske hotdogs og de kolde softice, når foråret kommer?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Annonce