Annonce
Odder Avis

Derfor valgte han Odder: Massimiliano vil lave ærlig mad i ærlige omgivelser

Massimiliano Cameli i restauranten, som er indrettet i klassisk italiensk stil - på den gode måde. Foto: Morten Pape
Der skulle en større ombygning til, før den italienske chefkok Massimiliano Cameli kunne åbne både restaurant og specialbutik i Rosensgade.
Annonce

Odder: Der er løbet meget vand i åen, siden der første gang gik rygter om, at en italiensk kok var på vej til Odder med en usædvanlig italiensk restaurant - og måske et foodmarked. Siden fulgte måneders ombygning af et par butikslokaler i gågaden. Men måske har det været værd at vente på Vecchio Convento.

Fredag åbnede nemlig den indbydende restaurant Vecchio Convento (Det gamle Kloster) og den ligeså lækre shop, hvor man kan købe specialiteter fra de grønne bakker i Appeninerne, der ligger på grænsen til Toscana lige mellem Firenze og Ravenna.

Italienske Laura Amadei er sommelier og flyttet til Odder for at arbejde i den nye restaurant. Foto: Morten Pape

Her er den 46-årige kok og ejer Massimiliano Cameli vokset op, og her har han sammen med sin danske hustru Camilla Moselund Toft boet, siden parret blev gift i 2011.


Vi kan lave Michelin-mad, hvis vi bliver bedt om det. Men vi kan også tilbyde osteria-konceptet, som er simpel mad og vin.

Camilla Moselund Toft, medejer af Veccio Convento


- Vecchio Convento i Odder er i virkeligheden en dansk afdeling af mine forældres hotel og restaurant af samme navn. Den ligger i landsbyen Portico di Romagna, og her har jeg arbejdet i hele mit liv, fortæller Massimiliano Cameli, der nu også har haft tid til at uddanne sig til kok, konditor, sommelier, ligesom han er ekspert i italienske produkter fra hjemegnen.

Hans viden har i årenes løb bragt ham rundt i hele Europa, hvor han har arbejdet som kok samt undervist i madlavning og italiensk kultur.

Annonce

Italiensk for begyndere

Det var under under et kursus i "Italiensk for begyndere" i Aarhus, at Massimiliano Cameli løb ind i sin kommende hustru, Camilla Moselund Toft, og dermed var relationerne til Danmark cementeret. Hun er indfødt aarhusianer, men i de senere år er både hendes forældre og søster flyttet til Odder, så langsomt flyttede det dansk/italienske par fokus mod byen, når de var hjemme i Danmark på besøg.

Komplet køkken på få dage. Det nye køkken er hentet i Rimini og fragtet til Odder. Foto: Morten Pape

- Da vi for et års tid siden først talte om at flytte til Danmark, kiggede vi også mod Aarhus. Problemet er bare, at vi helst ville have et lejemål, hvor vi selv kan sætte vores præg på indretningen. Det har vi fundet her, hvor vi kunne starte med at rive det sænkede loft ned og lægge italienske klinker på gulvet, fortæller Massimiliano Cameli.

Annonce

Klassisk menu

Resultatet af de mange måneders ombygning er blevet en flot restaurant fyldt med italiensk ånd. Blandt andet er hele køkkenet hentet direkte fra Rimini, ligesom baren er importeret fra støvlelandet. Det samme gælder gulvet, møblerne og de keramiske lamper.


Oprindelig havde vi tænkt Veccio Convento som et såkaldt crowdfunding-projekt, men siden tog det form til det, vi nu åbner: vores helt eget sted.

Massimiliano Cameli, restauratør og kok


Hvad angår maden, var restauranten endnu ikke åbnet, da avisen var forbi. Men menukortet vidner om, at Massimiliano Cameli vil servere traditionelle italienske retter og vin fra hans hjemegn. Menukortet vil blive skiftet hver 14. dag.

- For mig handler det om, at råvarerne skal være de bedste, så jeg og vores tre andre kokke har noget godt at arbejde med. Og det gælder både morgenmad, frokost, afternoon-tea og dinner, siger Massimiliano Cameli, der håber, at byens erhvervsdrivende fremover vil henlægge nogle af deres møder til restauranten.

Så skal han nok sørge for godt traktement.

Mens Massimiliano Cameli står for den nye restaurant i Rosensgade, bliver det Camilla Moselund Tofts ansvar at sælge delikatesser i butikken ved siden af.

Restaurant Vecchio Convento åbner officielt fredag 16. oktober og vil være åben alle ugens dage klokken 10-22.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Vind 10.000 kr og hjælp din kommune

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Aftensang i Gosmer Kirke

Odder Avis

Klar til at teste kollegerne

Odder Avis

Alt udsolgt i Bendixminde

Odder Avis

Online: Frivillige fester

Odder Avis

Spirituskørsel: Kvinde sigtet

Annonce