Annonce
Odder Avis

Det er aldrig for sent at prøve noget nyt: Den rastløse psykolog Lizette er blevet selvstændig som 55-årig

LIzette Myrting har åbnet sin egen psykologpraksis på Sundhedsgangen i Vitapark. Whiteboardtavlen er et vigtigt arbejdsredskab, og det er let at tage et billlede af tavlen, når arbejdet skal gemmes. Pressebillede
Lizette Myrting slået sig ned i en privat praksis efter et halvt liv som offentlig ansat. Hun er flyttet ind i en tidligere sengestue på Sundhedsgangen i Vitapark, og hun nyder at behandle sine klienter og se, at de rykker sig.

Odder: Det er aldrig for sent at prøve noget nyt. Slet ikke, når man er nysgerrig og et rastløst gemyt som Lizette Myrting, der har været ansat i det offentlige i omkring 25 år som psykolog i psykiatrien. Nu har hun som 55-årig startet sin egen private praksis.

Hun forlod et job ungdomspsykiatrien i Skejby, og tanken om at blive selvstændig kom under coronanedlukningen.


Annonce

Det er fantastisk at se folk flytte sig og vokse.

Lizette Myrting, psykolog


- Hvis jeg skulle nå det, skulle jeg rykke på det nu. Jeg har noget rastløshed i mig. Hvis det bliver for meget rutine, så skal jeg finde noget andet, siger Lizette Myrting med et smil i stemmen.

Hun har lavet hjemmesiden psykolog-specialist.dk og lejet sig ind i et lokale i Vitapark. Under navnet Sundhedsgangen er små selvstændige firmaer samlet på to etager i det gamle sygehus. Her kan man købe alt fra en hårklipning til wellness, fodterapi, massage og andet, der kan gavne krop og sind.

Hopper på cyklen

- Jeg har haft rigtigt meget transporttid i de jobs, jeg har haft. Så det er fedt at kunne blæse herned på cykel i løbet af no time på cykel fra Vestbyen, siger psykologen.

Hun har boet med sin mand og to børn i Odder i 20 år men har indtil nu arbejdet udenbys. Lizette Myrting har også arbejdet i psykiatrien i Horsens, været ansat i Kræftens Bekæmpelse og i Region Nordjylland, og hun har arbejdet med unge og voksne klienter og med at supervisere (vejlede, red.) andre psykologer.

- Rastløshed handler dybest set om, hvordan vores hjerner er skruet sammen. Det kan godt være, jeg har nogle træk af adhd, så jeg skal flytte mig rundt. Hvis jeg skulle lære noget nyt, så skulle jeg flytte mig. Det var derfor, jeg flyttede fra voksen- til ungdomspsykiatrien. Det giver mig selv noget godt, siger Lizette Myrting.

Hun har ikke fået et ydernummer som psykolog. Det betyder, at klienterne selv skal have pungen op af lommen eller have en privat sundhedsforsikring.

Annonce

Nyder hver dag

Det gør det ikke lettere at begynde som selvstændig, men til gengæld håber Lizette Myrting at finde et hul i markedet uden for det offentlige sundhedssystem.

- Men jeg kan da godt tænke: kommer der overhovedet nogen, og kan jeg leve af det her? Det er den anden side af at være rastløs, nogle gange tænker jeg det ikke fuldstændig igennem. Men jeg nyder hver dag, understreger psykologen.

Klienterne er begyndt at komme via sundhedsforsikringerne, og de har primært stress, depression og angst. Desuden kommer der nogle pårørende til psykisk syge.

Lizette Myrting har oplevet flere positive ændringer i sin hverdag.

Lizette Myrting er flytte ind i det gamle sygehus i Vitapark. Her er en række forskellige behandlere samlet på Sundhedsgangen, der råder over to etager. Foto: Hans Jørgensen

- I ungdomspsykiatrien fandt jeg ud af, hvad folk fejlede, og det er et dokumentationstungt arbejde. Mængden af det, der skal skrives ned, er rigtig stor. Nu laver jeg behandling og terapi, og jeg nyder, hvor lidt dokumentation jeg skal lave nu. Jeg skal bare skrive en journal eller tage et billede af den tavle, som jeg elsker at bruge, siger Lizette Myrting og nikker over mod væggen.

Annonce

Skriver på tavle

Her hænger en whiteboard-tavle, hvor hun skriver ned, når hun arbejder med en klient. I fagsproget hedder hendes behandling kognitiv adfærdsterapi, og den handler om sammen med klienten at tage udgangspunkt i nogle situationer og sætte ord på dem. Hvilke tanker og følelser giver en situation, og hvordan kan man gøre noget ved det? Og hvad sker der i kroppen?

- Jeg har savnet at lave behandling og terapi. Det er sjovt, og så er det fantastisk at se folk flytte sig og vokse. Det er et fantastisk job at have, at jeg kan skubbe klienterne lidt i den rigtige retning. Det er tit søvnen, der bliver forstyrret, når du bakser med nogle ting. Men der er nogle værktøjer, man kan bruge, og de fungerer, siger Lizette Myrting.

Hun kender også systemet som pårørende til en klient, og hun tager gerne pårørende ind som klienter.

- Jeg kan forhåbentlig give dem fornyet energi på den lange bane. Man skal selvfølgelig som pårørende hjælpe den, der er syg. Men det nytter ikke at hoppe ned i hullet til den syge, siger Lizette Myrting.

Annonce

Corona skaber mistrivsel

Det var i tiden med coronanedlukning, hun selv gjorde sig nogle tanker om at begynde som selvstændig. Men tiden har også skabt mistrivsel, især hos unge.

- Hvordan lader vi op? Vi tager ud og hører noget musik og snakker med andre mennesker. Nedlukningen skubber på de sårbare sider, man har i forvejen. Det kan jeg mærke både i ungdomspsykiatrien og nu hos de voksne. Nogle af de ekstroverte (udadvendte personer, red.) har haft det rigtigt svært. Man har ikke kunnet lade op med de sædvanlige strategier, så nogle har fundet andre måder, siger Lizette Myrting.

- Jeg  har ikke patent på, hvordan folk får det bedre. Men jeg har nogle måder, hvor jeg tænker, at jeg kan hjælpe. Nogle måder at arbejde med sig selv på. Det handler om at forandre tanker eller adfærd og lægge en strategi for, hvordan man tackler problemer, siger Lizette Myrting.

Hun regner ikke med, at rastløsheden vil tage over foreløbig.

- Det tager faktisk lang tid at etablere sig og at blive kendt i byen for, at jeg kan noget. Men i dag har jeg fået en klient, der helt selv har henvendt sig, siger psykologen og smiler.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Bistrobeats byder på Kronborg på værftet

Annonce
Annonce
Sport

Herredouble skaffer den første danske badmintonsejr ved OL

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Familien Padkær hyrer Ghita Nørby og Mikkel Beha til at besøge deres have: - Vi vil gerne være med til at brede kulturen ud

Odder Avis

Frivillig - for hvem?

Odder Avis

Vi runder Rathlousdal – en gåtur til herregården med fortællinger

Odder Avis

Skuespiller flyttede hjemmefra, før han fyldte 17 år: Det er ikke fordi, jeg forbander min hjemby

Odder Avis

Bilist overså knallert i rundkørsel

Odder Avis

Av min arm: En brækket albue har været med til at give flere oplysninger om foto fra en sygehusindvielse i 1950'erne

Odder Avis

Forretningsmodeller gør dig skarpere

Brædstrup Avis

Tag på skattejagt i Horsens, Odder, Tunø og Juelsminde: Sommerpræmierog vind stor sommerpræmie

Odder Avis

Eigil er klar til at stå tidligt op mange gange under OL: Vil heppe foran fjernsynet, når sønnen spiller badminton

Odder Avis

Mød Snøvsen: Bison-baby blev afvist af sin mor - det giver fast arbejde til hel familie

Odder Avis

Lokalplanerne tager ikke henyn til de enorme mængder af overskudsjord, der opstår, når der bygges

Odder Avis

Naboer til det gamle badehotel: Nu skal kommunen altså opføre sig ordentligt i stedet for at hjælpe ejerne med at sælge dyrt

Odder Avis

Der er behov for en klar og tydelig handicappolitik i Odder Kommune

Odder Avis

Mon der kommer flere? De første vikinger har erobret Tunø

Odder Avis

Kan man da ikke få lov til at blive forarget over de nyudsprungne studenter?

Odder Avis

Lappeløsninger? Nej, her er vi næsten designere

Odder Avis

Fra bondeby til lokalhovedstad: Kom med på byvandring

Odder Avis

Søren var med til at vinde EM til Danmark: Mormor tog imod, da han kom hjem med guldmedaljen og blev fejret

Odder Avis

Kajakture i fjorden med indbygget crashkursus

Odder Avis

Visens Skib lægger til kaj for fuld musik

Odder Avis

Det er aldrig for sent at prøve noget nyt: Den rastløse psykolog Lizette er blevet selvstændig som 55-årig

Annonce