Annonce
Odder Avis

Du lille kat, er du lovlig?

Kattekillinger bliver efterladt, men det kunne måske undgås med en kattelov. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce

Sommer er ferietid, sol, is og hygge. Sommer er desværre også der, hvor rigtig mange killinger efterlades rundt omkring i det ganske land og indleveres på internater og dyreklinikker. Samfundet omkring os er meget dyrebevidst og der skal ikke mange sager i avisen eller på Facebook om dyremishandling, før politikere og internetkrigere kaster sig over tastataturet og beskriver deres harme over for dette. Efterladte katte trækker desværre ikke så mange overskrifter i avisen.

Så sent som for 14 dage siden var der en lokal sag med killinger, der var blevet efterladt på en rasteplads, overladt til deres egen skæbne. Heldigvis var der vågne borgere, der fandt dem og fik dem indleveret til Odder Dyreklinik. Killingerne blev videreformidlet og er nu i trygge hænder. Det er ikke alle killinger, der er så heldige og det anslås, at der hver dag aflives ca. 25 uønskede kattekillinger i Danmark.

Katte får mange killinger, hvis man overlader dem til sig selv. En hunkat kommer i løbetid en gang om måneden, modsat en hund, der kun kommer det hvert halve til hele år. En kat er drægtig i to måneder og føder så kuld på fire-syv killinger. Det kan hurtigt eskalere og man bør som bevidst og ansvarlig katteejer få sin kat øremærket, registreret og neutraliseret, så den undgår at blive drægtig.

I mange år har man kæmpet for en obligatorisk mærkning af katte og tilblivelsen af en kattelov. Dette er bare ikke sket endnu. En kattelov kunne gøre katten mere ligeværdig og højne dens status som kæledyr. Katten er meget populær og har overhalet hunden som det mest populære kæledyr. De mangler bare en lov, der beskytter dem og registrerer dem.

Hunden har siden 1992 haft sin egen lov og det er snart på tide at katten følger trop. En kattelov vil både gavne katteelskere og folk der er knap så begejstrede for katte. Der vil komme mere styr på kattene, de vil blive registeret og neutraliseret ved lov. Katten er en invasiv art og intet rovdyr udgør en egentlig trussel for dem. En lov vil nedbringe antallet af katte så de ikke i samme grad invaderer folks haver, ridser deres biler og tager livet af småfugle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Annonce