Annonce
Odder Avis

Efter kun et halvt år i byen er Frank Kronbo klar til at tage en plads i byrådet

Frank Kronbo er uddannet tjener og han arbejder som daglig leder af Tinghusets Bistro & Vinbar. Den seneste måned har Tinghuset stået uden kok, derfor har han selv stået for kokketjansen.
Frank Kronbo ser klimakrisen som altafgørende. Han forstår ikke, at man overhovedet diskuterer, hvorvidt man skal have vildmøller og solcelleparker eller ej. Larm i baghaven kan ikke være vigtigere, end at sikre klodens overlevelse.

Odder: Selvom Frank Kronbo kun har boet i kommunen i et halvt år, har han valgt at stille op for SF til lokalvalget. Det er tredje gang han stiller op for SF til et lokalvalg, og denne gang er han fast besluttet på, at han skal vælges ind.

- Jeg har bestemt mig for, at jeg denne gang vil give rigtig meget af mig selv, siger han.

Hvis tredje gang ikke bliver lykkens gang, har han besluttet sig for kun et putte et enkelt skud mere i lokalvalgsbøssen.

Annonce

- Jeg har givet det her valg og det næste valg. Hvis det ikke kan lade sig gøre, så er jeg jo ikke dygtig nok, siger han.

Frank Kronbo er godt klar over, at det kan blive svært at høste stemmer, når man kun har boet i byen et halvt år. Flere af de andre kandidater har - i modsætning til ham - opbygget deres omgangskreds i byen over en årrække, men det gør ham blot ekstra motiveret.

- Hvis jeg bliver valgt, er det jo et kæmpe skulderklap, fordi jeg så bliver valgt på min politik alene, siger han.

Klimakrisen er altafgørende

Kandidaten mener, at den absolut vigtigste udfordring, vi står overfor, er klimakrisen. Står det til ham, skal der hellere handles før end senere. Spørger man ham, giver det ikke nogen mening, at man i det hele taget diskuterer, hvorvidt man skal have vindmøller og solcelleparker eller ej.

- Klodens overlevelse er vigtigere end at du har larm i din baghave, siger han og fortsætter:
- Jeg kan slet ikke sætte mig ind i, at ens eget velbefindende kan være vigtigere, end at vores børnebørn har et sted at bo, siger han.

Jeg kan slet ikke sætte mig ind i, at ens eget velbefindende kan være vigtigere, end at vores børnebørn har et sted at bo.

Frank Kronbo, SF-kandidat

Han er godt klar over, at det måske er en smule hårdt sagt, selvom det egentlig slet ikke er sådan han er som menneske - altså særligt hård.

- Men lige på dette område er jeg altså meget stålsat. Den klimakrise, vi står overfor, er altafgørende, og det er fandme vigtigt, at vi gør noget nu, siger han.

Og Frank Kronbo er en mand, der sætter handling bag ordene. Personlige bekvemmeligheder er ikke nær så vigtige som klodens overlevelse. Derfor flyver han ikke, ligesom han heller ikke kører i bil. Faktisk har han aldrig haft en bil.

Begge hans børn er veganere og de seneste fem år ikke købt andet kød til sig selv end fisk og skaldyr.

-Hvis man går ud og siger til folk, at vi skal være bedre til ikke at spise så meget kød, så nytter det jo ikke noget, at jeg sidder derhjemme og skubber rib-eyes ind i hovedet, siger han.

Dog kan der ikke altid tages specielle hensyn til mad på hans arbejde, ligesom han også kan finde på at spise kød, hvis han befinder sig i sammenhænge, hvor det ikke kan være anderledes.

Annonce

Kommer fra en rigtig SF-familie

For at være tættere på sine to små børn flyttede Frank Kronbo for et halvt år siden fra Aalborg til Odder, hvor hans ekskæreste Pil var flyttet sammen med sin nye kæreste et år forinden.

- Vi prøvede at bo med afstand i et år, men jeg kunne ikke være i det, det med at savne børnene så meget, siger han.

Selvom det virker ekstra motiverende for ham ikke at have sin omgangskreds i byen, hvor han stiller op til lokalvalget, kan det i privat sammenhæng godt være ensomt.

- Meget af min familie bor her ikke, mine venner bor her ikke, jeg arbejder rigtig meget, og jeg arbejder på tidspunkter, hvor man ikke lige kan gå ud og melde sig ind i en fodboldklub, siger han.

Blå Bog

Frank Kronbo er 34 år gammel. Kommer oprindeligt fra Skelund, en landsby uden for Hadsund. Har tidligere boet i London, København, Odense, Randers og Aalborg.

Flyttede fra Aalborg til Odder for et halvt år siden, for at være tættere på sine to børn Vitello og Vienne på hhv. fire og to år.

Arbejder som daglig leder på Tinghusets Bistro & Vinbar i Odder. Blev udlært som tjener på restaurant Nimb i Tivoli København i 2016.

Stiller op til kommunalvalg for tredje gang. Har tidligere stillet op for SF i Odense og i Randers.

Frank Kronbo er ellers vant til at engagere sig i foreningslivet, og tidligere har han været formand for flere forskellige fodboldklubber. Han kommer efter eget udsagn fra en "rigtig SF-familie".

- Jeg kommer fra en familie, hvor det at tage stilling til ting er sindssygt vigtigt. Hele mit liv har jeg været vant til, at vi ved middagsbordet snakker om, hvilke ting der kan blive bedre, siger han.

Frank Kronbos mor er SOSU-assistent, og hans far gik ud af skolen i syvende klasse, har ingen uddannelse og arbejder på et lager. Hans mor har været meget aktiv i FOA, mens hans far har været det i SID.

- Så det har altid ligget lige for, at jeg skulle blive venstreorienteret, griner han.

Mød kandidaterne

Kommunalvalget nærmer sig, og dermed er kandidaterne ved gøre sig klar til valgkamp. Avisen har mødt en kandidat fra hvert parti, der stiller op til valget i Odder Kommune, til en snak om, hvorfor de stiller op, og hvad der er deres mærkesager.

Annonce
Odder Avis

Alex Pedersen åbner Tour de Himmelfart

Annonce
Odder Avis

Succes for U-17 rytter: Alma vandt hårdt grus-løb

Annonce
Odder Avis

Der er kommet en ny mand i spidsen for arbejdet med at gøre Kattegatforbindelsen til virkelighed

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Kære bilist, kør en anden vej. Nu kommer pullerterne op på Torvet

Odder Avis

Forældre, lærere og pædagoger skal lære børn og unge om de første digitale skridt

Odder Avis

EU-hæren vil også tabe krige, som den selv skaber: Soldater vil komme hjem i kister - det skal vi også stemme om den 1. juni

Odder Avis

Mød en omvandrende super-sosu: Katrine finder hele tiden nye opgaver

Odder Avis

Palæstina Film Festival handler om håb, kærlighed - og viljen til at overleve

Hedensted/Juelsminde Avis

Hedensted og Odder får hver otte millioner til lokal udvikling: Hør hvordan du kan bidrage til at fordele pengene

Odder Avis

Husker du Errol Garner?

Odder Avis

Kom til fyraftenskoncert med Grandivi

Odder Avis

Der er frivillige og så er der Vibeke Bjerregaard Iversen

Odder Avis

Bare rolig, Færgebyen er på vej: Men først skal der laves en særlig væg til at holde på kajen

Annonce