Annonce
Odder Avis

Elo har gjort sin passion for modeltog til en forretning

Elo Hesselbjerg i sit værksted, hvor han opbevarer og pakker blandt andet modeltog, som sendes til kunder i hele landet. Foto: Michael Svenningsen
Lokomotiver, skinner, vogne og miniaturehuse: Elo Hesselbjerg måtte nedlægge sin egen modeltogbane for at få plads til varerne i garagen.
Annonce

Boulstrup: I mange år havde Elo Hesselbjerg sin egen togbane i villaen i Lystgårdsparken. Men den blev pakket sammen, da han for et par år siden begyndte at sælge ud af dubletterne. I dag har han i stedet en velassorteret netbutik med et stort udvalg af både nye og brugte modeltog samt tilbehør i form af skinner, huse, landskabsmateriale samt en masse andet "kræs" for folk, der hygger sig med modeltog. Tilbage er kun en lille bane, hvor han prøvekører nogle af lokomotiverne, før han sætter dem til salg.

- Jo, jo. jeg har skam også rullegræs og bitte små mennesker, hvis du skal bruge dem i landskabet. Men den store interesse er nu stadigvæk selve lokomotiverne. Det er så fascinerende, når det hele fungerer, fortæller den 67-årige elektriker, der gik på pension sidste år. Da kunne han se tilbage på en 40-årig karriere som ansat i den lokale elforsyning. Først i Boulstrup Elværk og i takt med fusioner senest i Dinel A/S på Knudsminde i Odder.

Jeg bliver aldrig rig af at handle med modeltog. Men jeg hygger mig gevaldigt med det.

Elo Hesselbjerg, indehaver af Elos Modeltog og Hobby

Annonce

Solgte sin samling

Interessen for modeltog fik Elo Hesselbjerg allerede som syvårig, men som så mange andre solgte han udstyret, da han nåede teenagealderen og begyndte at gå i byen. For byture kostede mange penge for den unge elektrikerlærling.

- Min mor drillede mig med, at jeg "gav mine modeltog til Diskotek Edelweiss", men sådan havde jeg det nu ikke dengang, fortæller togentusiasten, der for ca. 20 år siden begyndte at lege med modeltog igen. Nu på en noget mere voksen måde.

- I dag fungerer det meste digitalt, hvilket i sig selv er spændende. Men jeg kan også stadig blive imponeret over, det helt elementære i at få et sporskifte til at virke eller sætte lyd på, siger Elo Hesselbjerg, hvis foretrukne mærke er Mârklin. Han har dog også flere andre af de kendte mærker på lager.

Ud over at sælge nyproducerede varer ligger han også inde med en del brugte, idet Elo Hesselbjerg af og til opkøber hele samlinger og derefter sælger tingene enkeltvis. Det foregår både på nettet og på de messer, han deltager i, flere gange om året.

Nogle af de små modeltog betyder særligt megert for Elo Hesselbjerg. Blandt andet dette lille godstog, som kørte på Odderbanen i årtier - og blandt andet stoppede i Boulstrup, hvor han voksede op. Foto: Michael Svenningsen
En af de skinnebusser, som også kørte på Odderbanen. Det "rigtige" tog blev fremstillet på Skandia i Randers. Foto: Michael Svenningsen
Elo Hesselbjerg skønner, at han bruger ca. 20 timer om ugen på sin netbutik. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

TrygFonden sikrer selvhjælpsgrupper

Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Annonce