Annonce
Odder Avis

Er du tidsoptimist?

Klumme: Håndværkere gør det. Behandlere gør det. Grafikere, fotografer og rådgivere gør det også. Sælger deres tid, altså!

Hvis du også gerne vil leve af at sælge din tid, skal du blive dygtig til at anslå dit tidsforbrug på opgaverne og beregne tilbud ud fra det. Og for at kunne estimere tidsforbruget – og blive løbende bedre til det – skal du have styr på din tid.

Det er ofte svært at estimere, hvor meget tid man skal bruge på en given opgave. Sjovt nok har vi tendens til at være tidsoptimister, men lige her er det ikke så godt at være optimist. Her er det bedre at basere tilbuddet på erfaring. Men hvis det er første gang, du skal løse denne type opgave, har du selvfølgelig ikke den erfaring. Så kan du evt. spørge andre, der arbejder med det samme, hvor lang tid de ville forvente at bruge.

Annonce

Efterhånden som du løser flere opgaver, opbygger du selv erfaring med, hvor lang tid forskellige opgaver tager – hvis du altså registrerer den tid, du bruger! Ellers bliver du ved med at skulle gætte – og det kan blive dyre gæt!

Jeg har mødt en del håndværkere, grafikere og konsulenter, som genbrugte tilbud, de tidligere havde sendt – uden at tjekke, om tidsestimaterne passede med virkeligheden. På den måde kan man have meget travlt uden at tjene penge!

Det er ikke svært at lave tidsregistrering, men det kræver lidt struktur og disciplin. Du kan gøre det helt enkelt ved at notere den forbrugte tid i et Excel-ark, eller du kan bruge en af de mange gode systemer og apps. Gør det til en helt fast rutine at notere tidsforbrug, f.eks. hver gang du skifter mellem opgaver eller ved fyraften, mens du stadig kan huske, hvad du har lavet den dag. Husk også at notere den tid, som du bruger på forberedelse af opgaven – plus alt det løse, der kommer ved siden af.

Er du håndværker, skal du sikkert hente materialer. Er du rådgiver, skal du måske læse en del om virksomheden, produktet og markedet, inden du kan rådgive virksomheden. Laver du hjemmesider, bruger du måske meget tid på at finde den helt rigtige designskabelon. Er du behandler, går der måske ekstra tid med at tage imod og tage afsked med dine klienter. Dertil kommer møder, telefonsamtaler og mails.

Sørg for, at du har overblik over, hvor meget tid du reelt har brugt på kunden og opgaven. Det kan godt være, at du ikke kan fakturere kunden for al den tid, du bruger, men vær opmærksom på, at de betalte timer også skal dække de ubetalte, så du i sidste ende har en fornuftig "timeløn".

Gør det til en vane at lave en efterkalkulation på hvert tilbud. Her gør du det samme, som når du regner tilbud – blot med den reelt brugte tid og materialer. På den måde får du overblik over, hvilke opgaver du har tjent penge på, og hvilke der gav underskud. Og mon ikke du undervejs bliver bedre til at estimere din tid og regne gode tilbud?

Uanset hvordan, du nu vælger at gribe det an, så er tidsstyring en god idé, som kan spare dig for mange fejlestimeringer og dermed manglende indtjening.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Spurgt på gaden: Savner du kulturtilbud i Odder?

Annonce
Annonce
Odder Avis

Find vej til tre kunstnere i Odder Kommune

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Byrådsmedlem: Vi skal nasse på naboernes store kulturtilbud

Alarm112

Anklager: Parteringsdrab skal koste 51-årig livstid i fængsel

Odder Avis

Det gamle Odder vender tilbage - set med kulturens briller

Odder Avis

Kroniske smerter plager Lene:  Nu finder hun energi i keramikken

Odder Avis

De kæmper om at blive Byens Bedste

Odder Avis

Kom med til Byens Bedste fest

Odder Avis

Odder-dansere til EM i Polen

Kultur

Ny bog om vinterbaderne ved Sondrup Strand

Odder Avis

Blev først dansker som 45-årig: Messina Nielsen er født og opvokset i Danmark, men først onsdag fik hun rødbedefarvet pas

Odder Avis

Fodboldklub ånder lettet op: Slipper for at betale restgæld til kommunen på 125.000 kroner

Odder Avis

Odder Roklubs kvinder roede fornemt DM

Odder Avis

Oprykningen glippede for Odder Golfklub

Odder Avis

Hverdagsaktivisme: Mennesker, der bare går i gang

Odder Avis

Leif lægger jord til naturpleje-projekt: Græssende køer skal skabe bedre liv for insekter, planter og en truet sommerfugl

Odder Avis

Replik: Godt for cyklister, knap så godt for fodgængere

Odder Avis

Det grå guld skal slås om indflydelse: Seniorråd fandt ni kandidater på få dage

Odder Avis

Babycafé på Centralhotellet

Odder Avis

Man kan sagtens selv vaske busskure og byskilte for at forskønne sine omgivelser: Hverdagsaktivismen er kommet til Odder

Odder Avis

Høstgudstjeneste i Falling og Alrø

Odder Avis

Gåtur på Tunø med We Walk Odder

Odder Avis

Fem til otte års ventetid: Der er en særlig grund til, at der mangler ledige pladser i mange lystbådehavne

Annonce