Annonce
Odder Avis

Erhvervsledere skal hjælpe unge med job og uddannelse

Nogle unge har det svært på grund af manglende kendskab til mulighederne, manglende netværk, lavt selvværd eller manglende opbakning hjemmefra.

Annonce

Odder: Et korps af erhvervsmentorer skal hjælpe nogle af de unge, som har vanskeligt ved selv at finde den rigtige vej ind på arbejdsmarkedet eller i uddannelse. For en del unge er valget af job eller uddannelse ikke så svært. Men der er alligevel forholdsvis mange unge, som ikke har helt så let ved at finde ud af, hvilke muligheder de har, og hvad der passer til dem. Det kan skyldes mange ting som for eksempel manglende kendskab til mulighederne, manglende netværk, lavt selvværd eller manglende opbakning hjemmefra der gør, at de har svært ved at få overblik og finde vej. - Vi kan se, at der er alt for mange unge, som kommer ind i vores systemer, og der er desværre også en tendens til, at de bliver hængende, hvis vi ikke hurtigt kan få dem hjulpet videre, udtaler Jobcenterchef Ole Stounbjerg. Derfor har vi nu lavet aftale med UdviklingOdder om at hjælpe os med at opbygge et korps af erhvervsmentorer, der kan hjælpe de unge på en helt nye måde. Erhvervsmentorerne skal findes blandt erhvervsledere fra kommunes virksomheder - både store og små virksomheder fra alle brancher.

Annonce

Rollemodeller

- Ideen er, at de unge skal møde nogle rollemodeller, som de har tillid til, og som ikke er fra det system, de kender så godt i forvejen, udtaler Karsten Geertsen fra UdviklingOdder. Det skulle gerne give nogle nye vinkler på deres kommende arbejdsliv, og mentorerne kan også være med til at åbne nogle døre, som kommunale sagsbehandlere har sværere ved at åbne.

Der er allerede 15, der enten har meldt sig som mentorer eller har ønsket et møde for at høre mere om projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Det siger partierne om budgetaftalen

Odder Avis

Flere borde til banko

Odder Avis

Motorcyklist stak af fra politiet

Annonce