Annonce
Odder Avis

Færgebyen: Byggeprojekt fik ris og ros på infomøde

Arkitekt Levi Dørken fra tegnestuen Flæks fortalte om projektet Færgebyen, der er designet til havnen i Hou. Screendump af borgermøde
Kommunen vil samle spørgsmål og svar om byggeplanerne på havnen i Hou på sin hjemmeside.
Annonce

Hou: Det er stort set umuligt at lave et større byggeprojekt i Hou uden at skabe skepsis. Sådan har det været med tidligere planer rundt omkring i byen, og sådan er det også med Færgebyen, som skal ligge på havnen.


Vi prøver at lave en bydel, der favner byen.

Nicolai Hommelhoff, Domis


Mandag aften deltog over 100 personer i et digitalt borgermøde om Færgebyen. Her kunne de skrive spørgsmål i en mødechat, og de fleste spørgsmål blev besvaret.

Der var rosende ord i mødechatten fra blandt andre Ib Salomon, der er formand for DN's afdeling i Odder.

Annonce

Ros fra DN-formand

- Jeg har gennem tiden læst mange lokalplaner, og denne er absolut i den gode ende - den tager højde for rigtig meget og alt i alt tror jeg, Færgebyen bliver et løft til Hou, skrev han.

Færgebyen

Kommunen har solgt et areal på Hou Havn til Domis, som vil lave et nyt boligområde med navnet Færgebyen. Det skal rumme 55-70 boliger på i alt 6000 kvadratmeter samt 1500 kvadratmeter erhverv.

Derfor har Odder Kommune sendt Lokalplanforslag nr. 5040 for Færgebyen, som sætter betingelser for byggeriet, i høring. Desuden foreslår kommunen at ændre i de mere overordnede rammer i kommuneplanen for havneområdet, det forslag er også i høring som Forslag til kommuneplantillæg nr. 21.

Begge forslag kan ses på kommunens hjemmeside odder.dk, og fristen for at komme med bemærkninger og indsigelser er 8. januar. Det forventes, at byrådet i marts kan sige god for en lokalplan.

Enkelte benyttede sig dog af informationsmødet til at kritisere projektet:

- Hvordan vil man egentlig overfor Hous befolkning forsvare, at der bygges dyre "Liebhaverboliger" med alt for lidt parkeringspladser og hvor byrden og ulemper væltes over til den "gamle" befolkning i Hou, lød et spørgsmål.

Det fik Nicolai Hommelhoff til at reagere skarpt. Han er partner i Domis, der står bag projektet i Hou.

- Jeg synes, vi bliver taget til indtægt for noget, der ikke er faktuelt korrekt. Vi er ikke ude på at lave penthouselejligheder, for dem kan vi ikke sælge. Vi prøver at lave en bydel, der favner byen, sagde Nicolai Hommelhoff.

Annonce

Ikke liebhaveri

Arkitekten bag Færgebyen, Levi Dørken fra tegnestuen Flæks, havde tidligere i løbet af mødet forklaret om tankerne bag Færgebyen.

- Vi ønsker ikke at skabe liebhaverboliger, tværtimod. Vi prøver at lave en blandet bydel med mange forskellige boligtyper. Vi har indtænkt familieboliger og singleboliger. Projektet har fra starten handlet om at være sammen. At lave et mødested mellem de mennesker, der skal bo her og have et grønt byrum, hvor de kan mødes og byen kan mødes med dem, fortalte Levi Dørken.

Med andre ord, så skal det grønne byrum mellem boligerne også være tilgængeligt for offentligheden.

Annonce

Vil ikke i fem etager

Arkitekten fortalte også, at der har været to emner, der har fyldt meget i høringsfasen. Højden på byggeriet og den offentlige promenade, der skal gå langs vandet.

- Vi har ikke interesse i at gå op i fem etager nogle steder. Men det er skrevet ind i lokalplanforslaget, fordi et sadeltag tæller som én etage. Og hvad angår promenadens bredde, så bliver der ok plads til at kunne gå på promenaden også på det smalleste sted, sagde Levi Dørken og viste nogle foreløbige arbejdstegninger.

Med på mødet var også byrådspolitikerne Elvin Hansen (S) og Ole Lyngby Pedersen (V), som er positivt stemte over for projektet, men samtidig lovede at tage høringssvarene alvorligt.

Odder Kommune vil på sin hjemmeside lave en opsamling af spørgsmål og svar fra informationsmødet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

61 borgere blev vaccineret på Tunø

Odder Avis

Peter fandt viceværtvejen på FGU

Odder Avis

100 års fødselar

Odder Avis

Testbil bliver i Odder

Odder Avis

Øv: Økohave er også lukket

Annonce