Annonce
Odder Avis

Familien Elkjær er bidt af golf

Tre generation af familien Elkjær spiller golf. Fra venstre er det Emil Elkjær, hans mor Camilla Elkjær og hendes far Gert Elkjær. Foto: Hans Jørgensen
Tre generationer er blevet fanget af spillet. Det er udfordrende, og livet i klubben er socialt og giver sammenhold på tværs af årgangene.
Annonce

Odder: Roen sænker sig, når man går en runde på golfbanen. Det er en af årsagerne til, at man kan møde tre generationer af familien Elkjær på Odder Golfklubs grønne greens og fairways lidt uden for Odder.

- Der er et eller andet herude, en speciel stemning. Jeg har aldrig været naturpige, og jeg har spillet rigtigt meget håndbold. Og inden jeg selv begyndte, sad jeg tit herude med en sodavand eller lidt at spise, fortæller Camilla Elkjær.

Odder Avis har mødt den 40-årige golfspiller, hendes far Gert Elkjær og hendes søn Emil Elkjær, i klubhuset ved Odder Golfklub, hvor de fortæller om deres fascination af spillet. Den er kommet snigende.

- Jeg havde været fodboldtræner i 25 år, og da jeg holdt, havde jeg købt et golfsæt. Men sættet stod i garagen i fem år, før jeg kom i gang. Jeg kendte nogle, der tog mig med herude til Golfens Dag, og nu har jeg spillet i 16 år, fortæller Gert Elkjær.

Han er 66 år og pensionist men arbejder stadig 20 timer om ugen. Det betyder, at han har tid til at gå nogle runder med sin kone Susanne Jensen, der også spiller.

Camilla Elkjær er i gang med at læse en green for at se, om hun kan finde den rigtige putte-linje. Foto: Hans Jørgensen
Annonce

Alle kan konkurrere

Hun begyndte fem år efter sin mand, og for nogle år siden fik bedsteforældre overtalt deres barnebarn til at begynde.

- Jeg har spillet fodbold i 10 år, og jeg havde været herude at kigge. Jeg begyndte for fem år siden, lige pludselig fangede det mig bare. Jeg har altid været meget konkurrencemenneske, og herude kunne jeg se nogle, jeg kunne måle mig med. Men her er også et godt fællesskab og sammenhold, fortæller Emil Elkjær, der er 13 år.

Han er en af klubbens største juniortalenter, og da han brugte meget tid på banen, kom moren tit her.

Foruden hans mor og bedsteforældrene spiller hans lillebror og far også i klubben. Og ligesom sønnen holder moren af livet i klubben.

- Du får et socialt forhold til mange aldre, siger hun.

- Ja, jeg snakker også med mange seniorer og spiller også med dem. Selv om du er på forskellige niveauer, så kan du konkurrere, siger Emil Elkjær.

Golf har et særligt handicapsystem, og golfspillere har et handicaptal. Det siger noget om, hvor mange slag man forventes at skulle bruge udover banens par.

Handicaptallet reguleres løbende efter, hvor god man er. Og ved at bruge golfhandicappet kan begyndere og erfarne spiller dyste mod hinanden.

- Min kone og jeg har haft en masse gode oplevelser. Vi er med i parturneringer, og de sociale oplevelser giver os en masse. Vi har også spillet en masse steder, siger Gert Elkjær.

Annonce

Kan nøjes med at gå ni huller

Hans datter meldt sig ind i 2017 til Golfens Dag.

- Nogle siger, man bruger meget tid, men det bestemmer man jo selv. Jeg bruger ikke tid på det om vinteren, og jeg spiller ikke i vind og regn. Men sidste sommer var jeg nok herude et par gange om ugen. Jeg har svingende arbejdstider, så jeg kan få det til at passe ind, og man kan sagtens nøjes med at gå ni huller, siger Camilla Elkjær.

En golfrunde er normalt 18 huller, men Odder Golfklubs bane er så praktisk anlagt, at efter de første 9 huller kommer man forbi klubhuset. Så kan man holde en tissepause, proviantere eller nøjes med 9 huller.

Mange er også med på et hold, der træner, og træning er nødvendigt.

- I starten havde jeg meget svært ved det. Her er en træner, som du kan booke en lektion ved, og han træner også juniorholdene, siger Emil Elkjær.

Alle juniorer bliver inviteret til træning, så de kan lære teknikken. Golf er et meget teknisk spil, hvor det kræver øvelse at ramme en golfbold rigtigt.

Emil Elkjær (forrest) blev introduceret til golfspillet af sin morfar Gert Elkjær. Foto: Hans Jørgensen
Annonce

Har lyst igen

- Når man rammer en golfbold rigtigt, så sker det et eller andet. Hvis du spiller en god runde, så har du lyst til at komme ud igen. Og hvis du går en dårlig runde, så vil du gerne ud igen for at rette op på det, og man kan stadig gå og nyde det, siger Camilla Elkjær.

- Når du rammer bolden rigtigt og får den op luften, så føler du, at du har fat i det. Men hver runde er en ny oplevelse, Der er udfordringer, hver gang du går ud, tilføjer hendes far.

Golf kræver teknik, og så er der en masse regler. Desuden har det stadig ry for at være en gentlemansport.

- Der er etiketteregler og golfregler. Og man er sin egen dommer, siger Gert Elkjær.

- Emil har spillet meget fodbold, og før rendte han altid rundt i fodboldtøj. Men nu går han i pænt tøj, siger Camilla Elkjær.

Sønnen har også noteret sig noget andet, der sker.

- Jeg taber mig altid et par kilo ved sæsonstarten, siger han.

På scorekortet skriver man, hvor mange slag, man har slået på hvert hul. Foto: Hans Jørgensen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

TrygFonden sikrer selvhjælpsgrupper

Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Annonce