Annonce
Odder Avis

Flere penge til ny sygeplejerske på Tunø

Om alt går vel, vil der fremover være penge til at sende en afløser til øen, når den nye sygeplejerske på Tunø er syg, holder fri eller er på kursus på fastlandet. Arkivfoto
Odder Kommune opfordrer regionen til at indføre samme ordning som på Endelave.
Annonce

Tunø: Står det til Odder Kommune og embedsfolk i regionen, skal den kommende sygeplejerske på Tunø have bedre arbejdsvilkår end den tidligere, som forlod jobbet 1. december.

Det fremgår af den dagsorden, som regionens udvalg for nære sundhedstilbud skal forholde sig til onsdag 8. januar.

Da sygeplejersken på Tunø både udfører præhospitale opgaver for regionen samt blandt andet hjemmepleje for Odder Kommune, har region og kommune i mange år delt udgifterne til sygeplejersken lige over. Også selv om sygeplejersken altid har udført rigtig mange af de opgaver, som normalt klares af læger på blandt andet skadestuerne på fastlandet.

- Vi har derfor anmodet om, at regionen påtager sig flere af udgifterne ved at have en fast sygeplejerske på Tunø. Vores udgangspunkt er, at regionen fremover betaler 75 procent af udgifterne til sygeplejersken, mens Odder Kommune klarer de sidste 25 procent, forklarer sundheds- og omsorgschef i Odder Kommune Anne Stenbæk.

Annonce

Vil koste mere

Den anmodning har embedsfolk Region Midtjylland lyttet til, og med henvisning til ordningen på Endelave anbefaler de, at politikerne siger ja, så aftalerne bliver ens.

For at det kan ske, råder de også til, at det regionale bidrag til ordningen forhøjes fra 200.000 kroner om året til maksimalt 500.000 kroner, som det er på Endelave. Det vil blandt andet gøre det muligt at indsætte afløsere for sygepljersken, når vedkommende er syg, på kursus eller holder ferie.

Det kommunale bidrag på 200.000 kroner ændres ikke.

Formanden for det kommunale socialudvalg Finn Thranum (V) sidder også i regionens udvalg for nære sundhedstilbud. Han håber, at politiker-kollegerne i det udvalg vil sige ja til forslaget på onsdag.

- Med denne ordning bringer vi ikke kun tilbuddene på Tunø på højde med dem på Endelave. Med et lægeligt besøg en gang om ugen, sommerlæge i fire uge og mulighed for telefonisk konsultation hver dag, mener jeg faktisk, at borgerne på Tunø får en rigtig god ordning, siger han.

Ansøgningsfristen til stillingen som ø-sygeplejerske er mandag 6. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

TrygFonden sikrer selvhjælpsgrupper

Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Annonce