Annonce
Odder Avis

Fra 8 til 85 ansatte: Odder-virksomhed gafler initiativpris fra DI Horsens

Manden bag ProTruck, Michael Laursen, er glad for DI's initiativpris, som han skynder sig at dele med firmaets medarbejdere. Foto: Morten Pape
Antallet af medarbejdere er vokset fra 8 til 85 efter en vedholdende indsats for at komme ind på markedet for gaffeltrucks.
Annonce

Odder: Lige siden Michael Laursen i 2012 begyndte at sælge gaffeltrucks på Jernaldervej, har han haft en plan. Arbejdet med at nå målet er gået så godt, at hans firma ProTruck A/S i sidste uge fik overrakt DI Horsens' Initiativpris 2019.

I løbet af otte år er ProTruck blevet en af Skandinaviens største udbydere af gaffeltrucks og andet udstyr til logistik og intern transport.

- Jeg er stolt og beæret over prisen. Jeg er stolt på alle medarbejdernes vegne, det her er i høj grad et cadeau til hele virksomheden. Det er medarbejdernes daglige gøren og laden, der gør, at vi er her i dag, siger Michael Laursen.

Han har tidligere været i gaffeltruckbranchen og besluttede sig i 2011 for at lave sin egen virksomhed, da han fik mulighed for at få agenturet på mærket Hyster.

- Jeg ville vise mig selv og andre, hvordan det skulle gøres. Jeg er gået all in med meget arbejde og en økonomisk satsning, og jeg tror, det har været med til at give os den vækst, siger ProTrucks adm. direktør.

Firmaet

ProTruck A/S blev stiftet i 2011 og åbnede i 2012 på Jernaldervej i Odder. Firmaet sælger gaffeltrucks og andre maskiner til priser fra 50.000 kroner op til 5 millioner kroner.

De seneste fem år er omsætningen løftet med 142 procent, så den i 2018 var på 291 millioner kroner. I dag er der 85 medarbejdere, og der er 4500 kvadratmeter under tag.

Firmaet fik i år initiativprisen fra DI Horsens, og dermed er ProTruck en af 18 kandidater til DI's nationale initiativpris for små og mellemstore virksomheder. Prisen hylder virkelyst, kreativitet og skabertrang, og i år har der været et særligt kriterie: mod til skalering.

Annonce

Mod og målrettethed

Formanden for DI Horsens, Johannes Saugbjerg, er imponeret over firmaets mod og målrettethed mod at nå en stærk position på markedet.

- ProTruck har haft en enestående vækst og udvikling, og det kan inspirere mange virksomheder. Den har formået at kapre markedsandele i kølvandet på finanskrisen, hvor markedet var meget presset. Derudover er ProTruck et fantastisk eksempel på en lokal virksomhed, der har fået godt fat det danske marked, siger Johannes Saugbjerg.

Virksomheden gør blandt andet meget ud af service. Hvis en truck holder stille hos en kunde, så mister kunden penge.

- Vi er meget bevidste om, at vi sælger services og ikke bare en gaffeltruck. Det er blandt andet grunden til, at vi er så store i dag, mener Michael Laursen.

Prisen blev onsdag i sidste uge overrakt til ProTrucks ejer og direktør af DI Horsens' formand Johannes Saugbjerg. Med prisen fulgte et diplom og et glasfad af kunstnerparret Trine Drivsholm og Tobias Møhl.

Protruck sælger og servicerer gaffeltrucks, og det er vokset voldsomt, siden firmaet startede i Odder i 2012. Foto: Morten Pape
Firmaet har bygget nyt og råder over et areal, så der er plads til mere nybyggeri. Foto: Morten Pape
Michael Laursen ved nogle af de store maskiner, som ProTruck sælger. De allerstørste er faktisk så store, at de må stå udenfor. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Det siger partierne om budgetaftalen

Odder Avis

Flere borde til banko

Odder Avis

Motorcyklist stak af fra politiet

Annonce