Annonce
Odder Avis

Halvdelen af prins Henriks plader solgt til rigmand i Østen

Finn Torslow samler royale effekter og købte i februar en kæmpesamling af prins Henriks gamle LP-Plader. Kort efter solgte han ca. halvdelen af pladerne til en rigmand i Østen. Der er næsten altid dækket royalt op i privaten hos Finn Torslow, og hans største ønske er at spise middag med dronningen. Foto: Ritzau Scanpix/Ernst van Norde
Finn Torslow købte i februar prins Henriks private pladesamling for 46.000 kroner. Siden har han solgt halvdelen af de 900 vinylplader for et næsten lige så stort beløb.

Torrild: Det var lige i overkanten selv for en royalist af Guds nåde, da Finn Torslow i februar måtte slippe 46.000 kroner for prins Henriks private pladesamling bestående af 900 vinylplader. Siden har investeringen dog vist sig at være rigtig god. For kort efter efter fik han et godt tilbud.

Monogram på prins Henriks plader

- Faktisk gik der kun få dage, før jeg modtog en sms fra en kvinde på Sjælland. Hun var blevet sendt sendt i byen af en bekendt til prins Henrik, fortalte hun. Manden bor i Østen og havde bedt hende kontakte mig for at høre, om jeg ville sælge prins Henriks plader for en god pris. Mere ved jeg faktisk ikke om køberen, siger Finn Torslow, der efter henvendelsen gennemgik alle pladerne og sorterede halvdelen fra.

Fandt personlig hilsen

En af de plader, som Finn Torslow ikke vil af med, er en single med Anne Linnet. I den plades cover fandt han nemlig en personlig hilsen til dronning Margrethe fra både sangeren selv og fra pladens teksforfatter Johannes Møllehave.

- Den vil jeg under ingen omstændigheder sælge. Det er jo bare så stort med en så personlig hilsen, når man som jeg er vild med kongehuset, siger han.

Brev fra Anne Linnet og Johannes Møllehave til dronning Margrete. Finn Torslow fandt hilsenen inde i coveret på pladen "Min Sang", der blev til i et samarbejde mellem Anne Linnet og præsten og forfatteren Johannes Møllehave, som skrev alle teksterne til albummets 10 sange. Foto: Finn Torslow

Men Finn Torslow er også købmand, så efter gennemgangen af pladerne skrev han til kvinden, at hun kunne få 450 af dem for 45.000 kroner.

- Det sagde hun ja til, og allerede et par dage efter blev pladerne hentet af en chauffør fra Sjælland. Da var pengene gået ind på min konto samme morgen, siger den 70-årige royalist, som indtil 2015 drev julemarkedet på Det Gamle Mejeri i Torrild og stadig hjælper til på markedet.

Annonce

Sælger flere til jul

Her vil man også kunne finde ham, når julemarkedet åbner lørdag 10. oktober. I år dog ikke i julemandsuniform men i stedet iført en chaufføruniform og med fast plads foran den Daimler Krone 1, som Finn Torslow har ejet i mange år, og som var dronning Margrethes første bil.


Min ide er, at jeg vil sælge en stor del af prins Henrik plader på julemarkedet i Torrild. Skulle der vise sig at være for lidt interesse for dem, så er jeg sikker på, at jeg kan få dem afsat til den mand, som købte den første portion.

Finn Torslow, julemand i Torrild og manden, som i februar købte prins Henrik private pladesamling.


- Min ide er, at jeg vil sælge en stor del af prins Henrik plader på julemarkedet. Skulle der vise sig at være for lidt interesse for dem, så er jeg sikker på, at jeg kan få dem afsat til den mand, som købte den første portion, fortæller købmanden.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Nu gider vi ikke flere nedlukninger: Gymnaster står på spring til forårsopvisning

Annonce
Annonce
Odder Avis

Kirke laver stillegudstjeneste

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Frank blev klemt ud i rabatten af en traktor: Vejene er forfærdelige

Odder Avis

Kulturen på kirkegårde ændrer sig

Odder Avis

Replik om "Det tavse flertal": Jeg må på det skarpeste frabede mig, at Uffe Jensen prøver at tillægge mig holdninger, som jeg absolut ikke har

Odder Avis

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Odder Avis

Fem svømmere jagtede personlige rekorder

Odder Avis

Om et par år skal vi til at sortere i flere bunker: Der kommer en ny affaldsplan

Odder Avis

Højresvingsuheld sendte 16-årig knallertkører i asfalten

Odder Avis

Flerstemmig musik i sognekirken

Odder Avis

Ny borgmester vil lave politik sammen med borgerne: Hvis vi ikke involverer borgerne, bliver lokalpolitik rendyrket magt

Odder Avis

Borgerrådgiveren skal helst gøre sig selv arbejdsløs

Odder Avis

Strandjægere bekæmper rotter på fugleø

Odder Avis

Corona presser arbejdspladser: Varehus har skruet ned for de gode tilbud

Odder Avis

Elever hoppede til matematikken

Odder Avis

Christina anede ikke, hun var gravid - syv uger efter kom Izabella

Odder Avis

Odder som turistmål er røget i National Geograpic

Odder Avis

Det Liberale Højre vil ændre grundloven: - Jeg tror, der er mange - inklusive kongehuset selv - der ikke ved, hvad vi skal bruge kongehuset til

Odder Avis

Som hundeejer græmmes jeg: Magen til tåbelig og tankeløs adfærd skal man lede længe efter

Odder Avis

Borgerforslag: Børnene skal kunne passes på deltid for børnenes skyld?

Odder Avis

Herregård og kongeborg fortæller historier

Odder Avis

Kattegatforbindelsen vil svække Jylland og styrke København: Aarhus Lufthavn vil som den første lufthavn miste livet

Odder Avis

Svend inviterer til bordtennis: Det er fitness for hovedet - og kan måske modvirke demens

Annonce