Annonce
Odder Avis

Hurra: Bofællesskab er tættere på målet

Tre venner og naboer står bag tankerne om at lave Bofællesskabet Bendixminde i den såkaldte Bendixminde-udstykning i den vestlige del af Odder. Nu er en grund sat til salg, og flere firmaer har vist interesse for at lege med. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Kommunen har støttet planerne om en ny bo-form med fælleshuse og individuelle boliger i den vestlige del af Odder.

Odder: Folkene bag Bofællessskabet Bendixminde jubler, efter at Odder Kommune har sat en stor grund til salg.

- Vi er begejstrede. Vi kan se, at de drømme og ønsker, vi havde for bæredygtighed, indgår centralt i udbudsmaterialet. Det er spændende, at flere begynder at tænke bofællesskabstanker; hvordan kan vi komme ud af hamsterhjulet, dele med flere og eje mindre selv, siger Jens Bruun Larsen.

Byrådet besluttede tidligere på ugen at sætte en storparcel i Bendixminde-området til salg. Køberen skal udover boliger lave fælleshuse, væksthuse, værksteder mv. på ejendommen. I udbudsmaterialet bliver der direkte henvist til det projekt, man kan se på www.bofællesskabet-bendixminde.dk.

Annonce

Men kommunen understreger, at der også er mulighed for at lave andre projekter, der satser på bæredygtighed. En del virksomheder har dog allerede snakket med Bofællesskabet Bendixminde.

Ideen er, at et privat firma skal købe grunden og siden bygge og sælge boligerne.

Maven er rolig

- Vi er blevet kontaktet af flere firmaer og har haft en rigtig god dialog med dem. Vi har helt ro i maven, der skal nok komme nogle gode bud ind. Vi vil gøre alt for at hjælpe alle dem, der henvender sig til os, så de kan kvalificere sig bedst muligt. Og så må den med det bedste projekt vinde. Jeg er 100 procent sikker på, at det bliver til noget, siger Jens Bruun Larsen.

Han er en del af en gruppe naboer og venner, som har haft en lang række snakke om, hvordan de kunne gøre deres hverdag bedre. Hente hinandens børn i en travl hverdag, lave fælles mad og dele værktøj og have fællesområder.


Det er spændende, at flere begynder at tænke bofællesskabstanker.

Jens Bruun Larsen


Tankerne blev efterhånden til planer, og under navnet Bofællesskabet Bendixminde blev tankerne sidste år præsenteret for Odder Kommune. De faldt i hak med kommunens planer for udstykningen Bendixminde i den vestlige del af byen. Her skal der laves et boligområde, hvor bæredygtighed og klimahensyn er er væsentlig del.

Annonce

Mange til infomøde

De nye boliger skal holdes i et prisniveau, så boligerne matcher alle aldersgrupper.

- Vi håber, at endnu flere af de unge mennesker, der flytter til byen, vil åbne øjnene for vores projekt. Vi vil gerne have en beboersammensætning, der afspejler samfundet. Vi holdt for nyligt et velbesøgt infomøde med 30 deltagere, og endnu flere var med online, siger Jens Bruun Larsen.

De firmaer, der gerne vil stå for byggeri og salg, skal komme med et tilbud senest 16. november. Foruden en pris skal tilbuddet indeholde et skitseprojekt, og kommunen vil ikke nødvendigvis sælge til den højeste pris. Der vil også blive kigget på kvaliteten af de projekter, der kommer ind.

- Jeg vil gerne rose kommunen for at være oprigtig. Og for den udvikling, Odder har været igennem, også med at blive klimaplus-kommune. Den har taget en seriøs grøn hat på, ikke kun i ord, men også i handling, siger Jens Bruun Larsen.

Annonce

Kan tiltrække folk

Jens Bruun Larsen tilføjer, at bofællesskabet også kan være med til at hente tilflyttere.

- Vi kan se, at der er en lille overvægt udenfor kommunen blandt dem, der abonnerer på vores nyhedsbrev. Der er potentiale til at tiltrække borgere, og det er rigtigt spændende. En del af vores vision og mission er også at prøve at lave en model, der gør det nemmere at lave et bofællesskab. For det er jo ikke nyskabende at lave et bofællesskab, men vi vil gerne lave en 2020-version med FN's verdensmål og bæredygtighed som centrale elementer, siger Jens Bruun Larsen.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Haveblogger åbner sin have: Bliv klogere på skærehaver og se nærmere på planteeksperimentarium

Annonce
Annonce
Odder Avis

Nu har du chancen for at få fingrene i vinyler i både normal-, maxi- og singlestørrelse

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Børn skal tage bussen i børnehave: Stor tilflytning skaber akut pladsmangel, så nu må lukket børnehave tages i brug igen

Odder Avis

Gåtur og sommerbuffet

Odder Avis

Bryan Rice åbner sæsonen i Højgaard Park

Odder Avis

Din stemme tæller - hvem er "Byens bedste": Avisen står bag nye priser, der styrker det lokale sammenhold

Odder Avis

Fodboldskolen nåede i mål: 220 unger kæmpede om æren

Odder Avis

Dansk-thailandsk ægtepar åbner takeaway-restaurant: Vi vil lære Odders borgere at spise på thailandsk

Odder Avis

Socialdemokratiet går til valg på fælles velfærd, også selvom det kan koste en skattestigning

Odder Avis

Bagagerumsmarked ved Kuglen og Keglen

Odder Avis

Ord og billeder bliver til et på Centralhotellet

Odder Avis

Gyllingnæs - En sensommer-travetur

Odder Avis

Aakær Gods – det mest uvenlige gods i Danmark

Odder Avis

Slap dog lige en lille smule af: Humoristiske trafikskilte skal få bilister til at slippe speederen på de små sommerhusveje

Odder Avis

Overklasse, arbejderklasse og arbejdsløse er der nok af i Odder Sogn: Så bliver det ikke mere gennemsnitligt

Odder Avis

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Odder Avis

Hæder til markant erhvervsmand: Byens første el-konge fik borgerne til at se lyset og har fået vej i industrikvarter opkaldt efter sig

Odder Avis

Veteranfolket på tur med de ældre

Odder Avis

Tunøfærgen sejler ikke onsdag, men der er livline til de, der ikke kan undvære øen en dag

Odder Avis

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Odder Avis

Bistrobeats byder på Kronborg på værftet

Sport

Herredouble skaffer den første danske badmintonsejr ved OL

Odder Avis

Familien Padkær hyrer Ghita Nørby og Mikkel Beha til at besøge deres have: - Vi vil gerne være med til at brede kulturen ud

Annonce