Annonce
Odder Avis

Husk at fejre dine sejre!

Annonce

Klumme: Når en opgave er leveret. Når månedens mål er nået. Når der har været godt gang i butikken. Når du har fået den opgave i hus, som du længe har arbejdet hårdt på at få. Når der er noget at fejre – skal du huske at fejre!

Det kan være svært at holde motivationen højt, hvis man aldrig giver plads til at nyde det, man har opnået – både de store og de små ting. Og hvis du har ansatte, er det også vigtigt at fejre og give plads til begejstring. Det er med til at holde alles motivation og gejst oppe.

I disse krisetider er vi naturligt nok mere bekymrede og måske ikke så opmærksomme på de positive ting. Vi holder – måske også med bekymring – et vågent øje med salget. Vi evaluerer og optimerer.

Og selvfølgelig er det vigtigt at evaluere periodens salg eller de afsluttede projekter og opgaver og samtidig vurdere, hvad vi kunne have gjort bedre, billigere eller mere effektivt. Det er en vigtig forudsætning for, at vi løbende bliver både klogere, dygtigere og rigere.

Samtidig er det også ofte sådan, at man ved afslutningen af et stort projekt allerede er godt i gang med det næste – og så har man måske ikke lige tid og energi til at fokusere på at lave en god afslutning.

Men gør dig selv den tjeneste, at det ikke kun er eventuelle fejl og ærgrelser, der får fokus. For det er ikke nok at blive klogere og dygtigere – du skal også sikre, at du kan holde din motivation, begejstring og dit engagement oppe. Det er jo lige det, der driver din virksomhed videre og er med til at skabe den næste succes!

I mit liv som selvstændig har jeg selv været dårlig til at fejre et afsluttet projekt, fordi jeg var i fuld gang med den næste opgave. Den tid, jeg brugte på den afsluttede opgave, var at evaluere og vurdere, om der var noget i mine procedurer, der skulle ændres, eller andet jeg skulle lære fra opgaven. Og så selvfølgelig at sørge for at få den faktureret – og det er jo en fejring i sig selv at skrive fakturaen!

Men det der med at fejre succesen, det har jeg ikke været god til. Og flere af mine dygtige samarbejdspartnere har det ligesom mig. Så vi arbejdede bare videre med det næste projekt.

Heldigvis var et par af vores kunder rigtig gode til at hejse flaget og fejre afslutningen af projekterne – f.eks. virksomhedens nye hjemmeside, billetbestillingssystem eller lignende. Og det har været så godt at mærke begejstringen og glæden over den færdige løsning hos kundens medarbejdere.

Derfor besluttede jeg også, at jeg ville blive bedre til at fejre de små og store sejre. Det kunne være ved at tage initiativ til en middag eller et andet festligt arrangement sammen med kunden og samarbejdspartnerne. Eller det kunne være helt for mig selv ved f.eks. at holde en dag fri og lave lige præcis det, jeg havde allermest lyst til.

Men allerbedst er næsten at dele succesen med mit netværk og opleve den opbakning, som netværket giver – i øvrigt både i medgang og modgang! Det er en fantastisk ting ved netværk!

Og det er nu sjovere, hvis man har nogen at fejre sine sejre med!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Vokalsangere fylder Bjerager Kirke

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

KALENDEREN

Odder Avis

Gaderæs i industrikvarter

Odder Avis

Arkæolog fortæller om vikingetiden

Odder Avis

Skolernes underskud bliver mindre

Odder Avis

Bedre velfærd

Odder Avis

We walk: Gå med over børnenes bro

Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Annonce