Annonce
Odder Avis

Hvad gør du nu?

Hanne Wick, iværksætterkonsulent, UdviklingOdder. Foto.© Lars Aarø. 

Tålmodighed er ikke lige en af de kompetencer, jeg kan skrive på mit cv. Og noget af det værste, jeg ved, er at skulle forholde mig ”passivt afventende”. To ord, jeg bestemt ikke bryder mig om, og da slet ikke sammen!

Men det er jo desværre netop tålmodighed og ikke mindst evnen til at forholde sig afventende og tage udfordringerne, som de kommer, der kan være brug for lige nu – og måske i nogen tid endnu.

Hvad hulan gør man så, når man nu har sådan brug for at GØRE noget? Det ligger jo dybt i mange af os selvstændige, at vi helst vil HANDLE os ud af problemer og udfordringer. Og lige nu er det let at føle sig lidt handlingslammet af restriktioner, kompensationsregler og bekymringer for fremtiden.

Så lad os prøve at være aktive og se, om vi kan udnytte ventetiden til noget positivt og fremadrettet. Jeg vil gerne give dig nogle tips til, hvad du kan kaste dig over lige nu.

Du kan starte med at tage et grundigt kig på, om det er de rigtige varer, du har på hylderne. Tilbyder du de ydelser eller varer, som dine kunder har brug for?

Vær opmærksom på, at både klimaovervejelser og corona-nedlukningen kan have indflydelse på, hvad dine kunder efterspørger. Måske har de fået nye behov og ønsker til både produkter, emballering og hvordan de kan købe af dig?

Hvis du driver en fysisk butik, har du sikkert allerede arbejdet med at flytte salget online. Men selv om du er konsulent, behandler, restaurantejer eller noget helt fjerde, kan du måske også finde nye muligheder for salg.

Måske kan du overveje at tilbyde særlige oplevelser online og invitere kunderne på virtuelt besøg i din butik, din restaurant eller dit kontor?

Husk at du nok ikke er den eneste, der keder dig, er bekymret og utålmodig. Det er dine kunder også. Så giv dem en ekstra oplevelse – og mulighed for at købe/bestille hvis muligt.

Kan du optimere dine arbejdsgange, så du kan spare tid og dermed nå mere? Jeg ved godt, at det kan føles lidt som at løbe et maraton på stedet, når man hele tiden skal forberede sig på at få travlt igen. Men prøv at betragte det som god træning.

Tjek også op på din markedsføring. Er din hjemmeside opdateret – eller har du nye produkter at sælge og nye målgrupper at henvende dig til? Har du nyt indhold klar til nyhedsbreve, annoncering og opslag på sociale medier?

Ellers er det da et rigtig godt tidspunkt at få sat gang i det – enten ved at skrive selv eller hyre hjælp fra en professionel. Du behøver ikke vente med at bruge indholdet; du kan sagtens bruge tiden nu til at fortælle om din virksomhed og alle de spændende ting, der venter dine kunder, så de også kan begynde at glæde sig.

Hvis du får brug for sparring undervejs, så kontakt os endelig i UdviklingOdder!

Og mens vi alle knokler på med planlægning, markedsføring og optimering, så går tiden … og pludselig er det forår og sommer, og vi kan alle komme tilbage til hverdagen, men nu med en knivskarp virksomhed, der er klar til kunder, travlhed og masser af spændende oplevelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Lang testkø ved Spektrum Odder

Odder Avis

Endelig vågner byen igen

Odder Avis

Tid til at kigge frem mod nye tider

Odder Avis

Lokalt engageret i 50 år

Annonce