Annonce
Odder Avis

Hvor var du under stormen i december ´99?

Odder Musikskoles leder Niels Christian Simmelsgaard er blevet kulturchef efter Allan Malver har fået nyt job i Horsens.

Hold nu fast hvor jeg glæder mig til, at vi kan tænke tilbage på Covid-19 på samme måde, som mange af os husker Stormen i ’99.

Personligt befandt jeg mig 3. december 1999 på Hodde Kro i det mørke Vestjylland, hvor jeg sammen med Harmonika Torben var engageret til at spille op til dans til en uendelig række af julefrokoster i hele december måned. Den navnkundige aften gik strømmen selvfølgelig på kroen, og vi måtte underholde i seks timer i stearinlysenes skær, bevæbnet med akustisk guitar og harmonika, for et meget festligt og til lejligheden tilpas beruset publikum bestående af lokale godtfolk.

Godt hæs og med ømme fingre satte jeg tidligt på morgenen kursen mod Esbjerg, hvor jeg i sneglefart med nød og næppe på de vestjyske landeveje undgik væltende træer og flyvende tagsten.

Annonce

Selv om Corona for en tid har blæst os omkuld, så er der særligt én erfaring jeg tager med; nemlig at vi mennesker i den grad har brug for kultur og fællesskab. Langt de fleste af os har siddet i ly for stormen hensat til skærmen, og selv om det kan gå for en tid, så kan det virkelig mærkes, at pandemien har begrænset vores muligheder for at mødes fysisk om noget af det, der binder os sammen og dermed også udfordrer sammenhængskraften, men det er der heldigvis råd for nu, hvor stormen ser ud til at aftage.

Jeg vil gerne opfordre alle til at komme ud og deltage, bidrage, opleve og fælles skabe – både nu, hvor sommeren sætter ind, men også når sommeren går på hæld.

I Odder Kommune er der heldigvis masser af muligheder for at få fantastiske oplevelser for alle. Både institutioner og foreninger står klar med masser af spændende muligheder og aktiviteter, som man kan kaste sig ud i, ligegyldigt hvor gammel man er.

Biblioteket har fuld fart på arrangementsplanlægningen, og glæder sig over, at borgere i alle aldre myldrer indenfor igen. Det er atter muligt at benytte det åbne bibliotek, og det er der heldigvis mange borgere, der allerede har fundet ud af!

Musikskolen er klar med et brag af en sæson, hvor både elever og undervisere i den grad er fysisk tilbage: De kan næsten ikke kan vente med at komme til at spille en masse koncerter efter en lang sæson uden muligheder for at spille for hinanden og andre.

Odder Kulturforening uddelte i april måned penge til en lang række spændende projekter, som alle i Odder Kommune kan få glæde af. Mange af disse projekter bliver realiseret i løbet af den kommende tid.

I efteråret vil Centralhotellet syde og boble af kultur og fællesskab, når prøveperioden for hotellet løber af stablen. Her vil man kunne opleve et meget bredt udvalg af forskellige aktiviteter, man kan deltage i og der er stadig masser af plads til at blive en del af programmet.

Det bliver virkelig spændende at se, hvad der sker, når institutioner, borgere, kulturaktører og foreningsliv samler sig centralt i byen. Jeg glæder mig i hvert fald til at se hotellet og den gamle teatersal fyldt med liv og mennesker, der synger, danser, skaber og oplever sammen.

Så hvis nogen om 10 år skulle finde på at spørge mig ”hvad lavede du under Corona-pandemien i 20/21?” så vil jeg svare. ”Ahh, det var dengang jeg startede i kulturens tjeneste i Odder Kommune”.

Nu glæder jeg mig bare til at invitere mig selv på kaffe hos alle de gode folk, der arbejder for kunsten, kulturen, fællesskabet og sammenhængskraften i Odder Kommune.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Aakær Gods – det mest uvenlige gods i Danmark

Annonce
Annonce
Odder Avis

Overklasse, arbejderklasse og arbejdsløse er der nok af i Odder Sogn: Så bliver det ikke mere gennemsnitligt

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Slap dog lige en lille smule af: Humoristiske trafikskilte skal få bilister til at slippe speederen på de små sommerhusveje

Odder Avis

Hæder til markant erhvervsmand: Byens første el-konge fik borgerne til at se lyset og har fået vej i industrikvarter opkaldt efter sig

Odder Avis

Veteranfolket på tur med de ældre

Odder Avis

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Odder Avis

Tunøfærgen sejler ikke onsdag, men der er livline til de, der ikke kan undvære øen en dag

Odder Avis

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Odder Avis

Bistrobeats byder på Kronborg på værftet

Sport

Herredouble skaffer den første danske badmintonsejr ved OL

Odder Avis

Familien Padkær hyrer Ghita Nørby og Mikkel Beha til at besøge deres have: - Vi vil gerne være med til at brede kulturen ud

Odder Avis

Frivillig - for hvem?

Odder Avis

Vi runder Rathlousdal – en gåtur til herregården med fortællinger

Odder Avis

Skuespiller flyttede hjemmefra, før han fyldte 17 år: Det er ikke fordi, jeg forbander min hjemby

Odder Avis

Bilist overså knallert i rundkørsel

Odder Avis

Av min arm: En brækket albue har været med til at give flere oplysninger om foto fra en sygehusindvielse i 1950'erne

Odder Avis

Forretningsmodeller gør dig skarpere

Odder Avis

Eigil er klar til at stå tidligt op mange gange under OL: Vil heppe foran fjernsynet, når sønnen spiller badminton

Brædstrup Avis

Tag på skattejagt i Horsens, Odder, Tunø og Juelsminde: Sommerpræmierog vind stor sommerpræmie

Odder Avis

Mød Snøvsen: Bison-baby blev afvist af sin mor - det giver fast arbejde til hel familie

Odder Avis

Lokalplanerne tager ikke henyn til de enorme mængder af overskudsjord, der opstår, når der bygges

Odder Avis

Der er behov for en klar og tydelig handicappolitik i Odder Kommune

Odder Avis

Naboer til det gamle badehotel: Nu skal kommunen altså opføre sig ordentligt i stedet for at hjælpe ejerne med at sælge dyrt

Annonce