Annonce
Odder Avis

Imponerede malermestre: Kamilla blev verdens hurtigste malerelev

Kamilla Højrup fra Østbirk blev den hurtigste maler ved VM i Skills. Arkivfoto: Jens Amtoft
Ved det netop overståede verdensmesterskab i Skills kom Kamilla Højrup i top 10. Organisation roser indsatsen.
Annonce

Odder/Østbirk: Ved VM i Skilles, der de forløbne uger har fundet sted i Kazan i Rusland, fik den lokale bygningsmaler Kamilla Højrup fra Østbirk en imponerende placering som nummer 10 ud af 26 deltagende nationer.

Kamilla Højrup, der stammer fra og er i lære i Odder, havde på forhånd håbet på en placering blandt de 10 bedste, og dermed har hun så rigeligt levet helt op til egne forventninger.

Resultatet får stor ros fra foreningen Danske Malermestre.

- Kamilla har klaret det rigtig flot – og vi og hun selv er rigtig glade for resultatet. Hun har både fået den specielle udmærkelse Medallion of Excellence, hvor hun fik 705 point ud af 800 mulige – og så blev hun også undervejs kåret som verdens hurtigste malerelev, siger uddannelseschef i Danske Malermestre Niels Håkonsen i en pressemeddelelse.

Han var selv til stede i Rusland.

Udmærkelsen Medallion of Excellence gives til deltagere, der har scoret mere end 700 point ud af de 800 mulige.

Vinderen af konkurrencen fik 775 point og var fra Østrig, deltageren fra Schweiz fik sølv med 751 point, mens Frankrig fik bronze med 743 point.

Annonce

Helt exceptionelt

Den danske malerelev, der er i lære hos Malerfirmaet Bent Skovgaard i Odder og går på SDE i Vejle, klarede undervejs opgaven på tid på en halv time, selvom der var afsat halvanden time til opgaven, som deltagerne ikke kendte på forhånd.

- Vi kan prale af, at vi har verdens hurtigste malerelev. Og den svenske coach kom også hen og klappede mig på skulderen, fordi danskerne er så hurtige. Kamilla Højrup har haft tre måneder at træne til WorldSkills efter, at hun vandt DM i Skills, men andre landes elever har trænet på det i to år. Set i det lys er det jo helt exceptionelt, at hun kan konkurrere på topplan, siger Niels Håkonsen.

Danske Malermestres direktør Ole Draborg var også i Kazan under WorldSkills 2019, og han var også stolt over Kamilla Højrups indsats.

Han siger i en pressemeddelelse, at dansk deltagelse i WorldSkills er vigtig, fordi der er stor fokus på det gode håndværk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Annonce