Annonce
Odder Avis

Køber af grund satte til-salg skilte op, mens lokalplan er i høring

3. februar købte Hou Invest grunden af Odder Kommune, og bliver det godkendt, skal der opføres seks rækkehuse på grunden.  Illustration: Odder Kommune
Hou Invest' køb af en grund i Vesterhåb er helt normal praksis. Men alligevel var selskabet fra Hou lidt for hurtigt ude af startblokken, da man satte skilte op.

Odder: Et lille grønt hjørne af Vesterhåb fik i februar sidste år nye ejere.  Investeringsselskabet Hou Invest købte nemlig  den lille grund i Vesterhåb. Men kun på én betingelse. Lokalplanen skal ændres, så området bliver bebygget med seks rækkehuse fremfor to planlagte parcelhuse.

Ændringen af lokalplanen er i høring nu, og som tidligere omtalt har ændringerne ikke skabt glæde hos alle i Vesterhåb. Bedre bliver det ikke af, at Hou Invest satte "Til Salg" skilte op i området, allerede inden lokalplanen er endeligt godkendt.

En af de utilfredse borgere i området er Mette Pedersen.

- Jeg synes, det var lidt underligt, at de reklamerede for rækkehusene, inden ændringerne i lokalplanen er blevet endeligt godkendt. De virker ret skråsikre på, at lokalplanen bliver vedtaget. Så jeg mister ærlig talt lidt tilliden til, at der er en reel høring, siger Mette Pedersen.

Lokalplanen er stadig ikke godkendt, så da Odder Kommune blev gjort opmærksom på problemerne med skiltene, tog de hurtigt affære og Teknisk Chef ved Odder Kommune, Casper Grønborg, medgiver at Hou Invest var for hurtigt ude.

- Vi synes også, at Hou Invest var lidt for hurtigt ude, og derfor bad vi dem om at fjerne skiltet fra grunden, og det har de så også gjort. Lokalplanen skal godkendes, før den slags kan sættes op, siger han.

Annonce

Betinget køb

At Hou Invest har indgået en aftale med Odder Kommune, som er betinget af en ændring i lokalplanen er ifølge Casper Grønborg dog helt normal praksis.

- Området i Vesterhåb har været til salg i noget tid, men uden held. Derfor sendte vi grunden i udbud, og i forbindelse med udbuddet slog Hou Invest til på den betingelse, at det ville blive tilladt at bygge seks rækkehuse i området. Det er helt normal praksis at lave aftaler på den måde, siger Casper Grønborg.

I sidste ende er det politikerne i Odder, der bestemmer, om rækkehusene bliver til noget.

Indtil videre virker det dog til, at de er indstillet på at give tilladelse til opførslen af seks nye rækkehuse. Ændringen i lokalplanen er godkendt i byrådet og er derfor i offentlig høring.

- Det er politikerne i byrådet, der bestemmer, om lokalplansændringen træder i kraft. Skulle det ske, at de ikke godkender ændringen kan der ikke opføres seks rækkehuse og så må vi finde en anden løsning, siger Casper Grønborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Lang testkø ved Spektrum Odder

Odder Avis

Tid til at kigge frem mod nye tider

Odder Avis

Endelig vågner byen igen

Odder Avis

Lokalt engageret i 50 år

Annonce