Annonce
Odder Avis

Kendt sanger var med til at sætte sammenhold på tapetet

Julie Berthelsen (t.v.) er mest kendt som sangerinde, men hun har flere kreative evner. Foto: Lars Juul

Heidi Zilmer og Julie Berthelsen var vært for de ansatte fra Thvilum, der på en workshop fik lavet tapet til kantinen og små kunstværker. Betalingen for arrangementet gik til et godt formål.

Hølken: På grønlandsk hedder motivet på Anette Gammelgaards lille maleri en ulo. Det er en kvindekniv, som blev brugt til at flå sæler, rense skind og skære kød ud med.

- Det er et fantastisk motiv. Det er et symbol på det kvindelige køn og samtidig rigtig smukt, sagde Anette Gammelgaard.

Hun er kontorassistent i Thvilum A/S, hvor medarbejderne til daglig måler vand- og varmeledninger op og registrerer dem. Men mandag i sidste uge var alle samlet i værkstedet hos Heidi Zilmer.

Sammen med Julie Berthelsen og Odder Kommune satte hun en arbejdsdag på auktion til fordel for Danmarks Indsamlingen. Den blev købt for 12.000 kr. af Odder-virksomheden Thvilum A/S.

Heidi Zilmer

Tapetmager og maler Heidi Zilmer er 40 år og bor ved Hølken, hvor hun har sit værksted. Hun blev uddannet bygningsmaler hos malermester Bent Skovsgaard i Odder og har siden efteruddannet sig.Heidi Zilmer dyrker gamle metoder og dyder i sit håndværk, og hun har gjort håndmalede tapeter til en kunstart for sig selv.

Ude i verden er hun ambassadør for nordisk håndværk og den særlige nordiske stil inden for boligindretning. Hun har været med i fremstød i bl.a. Italien, Japan og Kina, og hun er også ambassadør for Odder Kommune.

Hanne Thvilum (t.h.) fra Odder-virksomheden Thvilum A/S er i gang med at lave et billlede, mens Heidi Zilmer (t.v.) og Julie Berthelsen kommer med gode råd. Foto: Lars Juul

Alle lavede deres eget kunstværk

- Vi ville gerne støtte indsamlingen. Vi har lige købt en bygning på Aabygade, som firmaet flyttede ind i 1. januar, og vi laver et tapet til kantinen, siger Hanne Thvilum.

Heidi Zilmers lillebror er Julie Berthelsens kæreste, og de to har tidligere arbejdet sammen. Foruden tapetet til kantinen lavede alle ni medarbejdere et lille værk med grønlandske motiver, som Julie Berthelsen havde med.

- Heidi er skidegod til den her slags workshops, hvor deltagerne laver noget helt unikt. Så agerer jeg superassistent, fortalte Julie Berthelsen.

Mange kender hende som sangerinde, men hun designer også smykker og har andre kreative sider. Hun og Heidi Zilmer har før arbejdet sammen på denne måde.

Janay Litvak og Heidi Zilmer ved tapetet, der skal bruges i firmaets kantine. På tapetet kan man se et af de kort, som er en del af hverdagen i Thvilum A/S. Foto: Lars Juul
Annonce

Maler med fine metaller

Teknikken bag de små malerier var lidt kompliceret. Først blev der malet to lag grundfarve på lærredet. Derefter et motiv med en limfarve. Til sidst kom der hvidguld, guld, sølv, messing eller et andet metal på limen.

- Vi har grinet, pjattet og spurgt til dem derhjemme. Det er vigtigt i en lille virksomhed. Det har været spændende at høre om Heidi Zilmers virksomhed, og så går pengene til nogle børn, der virkelig har brug for det, sagde Anette Gammelgaard.

Anette Gammelgaard er i gang med sit kunstværk, som Julie Berthelsen har leveret motiv til med inspiration fra Grønland. Foto: Lars Juul
Er stregerne tykke nok? Heidi Zilmer og Janay Litvak diskuterer, inden arbejdet går videre. Foto: Lars Juul
Janay Litvak tegner et kort op på tapetet, der i løbet af kort tid skal op på væggene i firmaets nye domicil. Foto: Lars Juul
En projektor kaster kortet op på tapetet, der i forvejen er malet med en særlig teknik. Foto: Lars Juul
Medarbejderne kigger på, mens Hanne Thvilum bruger sin kreative side. Foto: Lars Juul
Havets moder er et motiv fra et grønlandsk sagn. Hun sørger for, der kommer dyr fra havet. Men når hendes kæmpestore sorte hår er filtret til, så kommer der ingen dyr, og åndemanerne må tage på en ånderejse og filtre håret ud igen. Foto: Lars Juul
Annonce
Annonce
Odder Avis

Hverdagsaktivisme: Mennesker, der bare går i gang

Annonce
Annonce
Odder Avis

Replik: Godt for cyklister, knap så godt for fodgængere

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Babycafé på Centralhotellet

Odder Avis

Høstgudstjeneste i Falling og Alrø

Odder Avis

Gåtur på Tunø med We Walk Odder

Odder Avis

Man kan sagtens selv vaske busskure og byskilte for at forskønne sine omgivelser: Hverdagsaktivismen er kommet til Odder

Odder Avis

Replik om buskrydning og træfældning: Der bliver mere liv og biodiversitet i midtbyen, end vi ser i dag, når det hele står færdig

Odder Avis

Fem til otte års ventetid: Der er en særlig grund til, at der mangler ledige pladser i mange lystbådehavne

Odder Avis

Himlen & Dybet med Bull & Hjort

Odder Avis

Det menneskelige drama – fokus på Palæstina

Odder Avis

Tilhængere af Kattegat-forbindelsen får mere modstand: Politikere fra Odder, Samsø og Kalundborg stifter en ny Kattegatkomite for at stoppe bro

Kultur

Lis har malet i hele sit liv: Kunst er det, som øjet ser

Odder Avis

Budgetforhandlinger: Bring kulturlivet i spil - tag kulturen alvorligt som et vigtigt bindeled mellem mennesker

Odder Avis

Byens Bedste jury har talt: Nu er det din stemmer, der tæller

Odder Avis

Færre p-pladser ved Rude Strand: Man kan bare parkere på sommerhusvejene

Odder Avis

Glæde hos de handlende: Odder beholder sin city-manager et år mere

Odder Avis

Sårbare borgere i Odder kan få det tredje stik

Odder Avis

Budgettet er meget stramt og snævert: Der skal tages penge fra kassen for at få råd til kernevelfærd

Odder Avis

Åbent Hus hos gederne på Sondrup Gårdmejeri

Odder Avis

Flagermus kan ofres for flere sommerhuse: Naturfredningsforening forarget

Odder Avis

Fødselar med mange gøremål fylder rundt

Odder Avis

Mimeteater i Biffen

Odder Avis

Slut med udflugter til Pandekagehuset: Kommunen vil bytte yndet udflugtsmål ud med sommerhuse

Annonce