Annonce
Odder Avis

Kiosken lukkede: Tre mostre åbner ishus på havnen

Sofie Dalsgaard og Mikael Dalby har overtaget den gamle havnekiosk. Sammen med to andre par fra Hou vil de lave den om til en hyggelig isbar, hvor man også kan købe kaffe og fadøl. Sønnen William Dalby Dalsgaard er knap gammel nok til at være testsmager på den gammeldags is, der skal sælges. Foto: Søren E. Alwan
Tre par fra Hou sørger for, at der kommer liv på havnen. De vil lave et sted, hvor man kan hygge sig med gammeldags is, fadøl, kaffe og lidt at spise. Den gamle bygning får en større renovering, og udenfor piftes der op, så man kan hygge sig.

Hou: Sæt dig i solen, se ud over havnen og nyd en fadøl eller en is, mens børnene leger. Sådan lyder planerne, men lige nu er der et stykke vej fra den gamle røde havnekiosk til det nye sted, Mosters Ishus, som Sofie Dalsgaard og hendes kæreste Mikael Dalby har overtaget. I alt er tre mostre involveret i stedet, deraf navnet.

- Vi har købt skuret og lejet grunden af kommunen, og vi er i gang med en større renovering af bygningen. Den kommer til at se helt anderledes ud. Og det bliver ikke en kiosk, fortæller Sofie Dalsgaard.

Hun og søsteren Christina Dalsgaard har tidligere solgt is i kiosken, da den hørte under Superkiosken i Odder. Joan Skjold er også med i projektet, og da alle tre er mostre, så var det let at finde et navn, der også signalerer hygge.

- Planen er, at vi skal sælge lækker gammeldags is, kaffe, fadøl, lidt at spise som panini, toast og franske hotdogs og en lille smule slik. Vi vil også prøve at lave nogle aktiviteter, tilføjer Sofie Dalsgaard, som selv er født i Hou.

Hun er 27 år, kæresten er 29 år, og de er begge selvstændige.

Vi laver tre små cafémiljøer indenfor, og der bliver plads til at sidde udenfor.

Sofie Dalsgaard, Mosters Ishus

vil også sælge cykelsæt

- Mit hjerte banker for triatleter og cyklister. Jeg vil gerne skabe et miljø hernede, hvor man kommer og får et cykelsæt, når man er ude at træne. Altså en kage og en kop kaffe. Det skal også være et sted, motorcyklister på tur stopper, siger Mikael Dalby.

Kiosken gik konkurs tidligere i år, og Sofie Dalsgaard og Mikael Dalby har overtaget selve bygningen. Den ligger på en grund, som kommunen ejer, og der er lavet en lejeaftale.

De tre par, der er med i projektet, kender hinanden godt. Foruden Sofie Dalsgaard og Mikael Dalby er det Sofies søster Christina Dalsgaard hendes mand Ian Dalsgaard. Sidste par er Peter og Joan Skjold. Da Sofie selv var ung, begyndte hun i Peters optikerforretning i Odder. Den har hun siden overtaget, og de arbejder der begge i dag.

- Vi har længe tænkt på at lave noget hernede. Og det var super ærgerligt, hvis caféen og kiosken lukkede. Vi vil lave en masse udemiljø, hvor man kan sidde og slænge sig. Vi har bevidst valgt, at vi vil sælge fadøl, det er så hyggeligt. Vi vil også lave en sandkasse eller noget til børnene, siger Sofie Dalsgaard.

Annonce

Sid inde og kig ud

Bemandingen i Mosters Ishus vil være flere tidligere ungarbejdere fra Skjold Optik i Odder.

- De vil gerne herned og arbejde. Alle os andre har arbejde ved siden af, så det bliver nok mest min søster og Ian, der kommer til at stå hernede ellers, siger Sofie Dalsgaard.

Bygningen bliver sort, og der kommer flere døre og vinduer i. Der skal være to-tre små caféområder indendørs, så man kan sidde og se ud.

- Skuret holder ikke ti år endnu, men vi er i dialog med kommunen om at få lov at blive her tre-fem år, hvis vi gør det pænt hernede. Og de har lovet os en anden lokation, hvis vi ikke kan blive her. Vi koncentrerer os om det indvendige først, og der kommer andre skilte op. Udenfor vil vi gerne lave et miljø med borde og bænke. Vi tænker på at sætte paller med puder og tæpper op ad langs siden af bygningen, så man nyde solen i læ, siger Sofie Dalsgaard.

- På sigt vil vi gerne lave en større terrasse. Og vi vil gerne være Danmarks bedste ishus, det må være ambitionen, tilføjer Mikael Dalby.

- Ja, det skal være hyggeligt, og der skal være plads til at slænge sig, tilføjer Sofie Dalsgaard.

Åbningsdatoen er sat til onsdag 8. april.

Velkommen til havnens nye ishus. Der forestår et større renoveringsopgave, før ishuset efter planen åbner 8. april. Foto: Søren E. Alwan
Den gamle kioskbygning bliver til et ishus, og farven skifter fra rød til sort. De gamle skilte forsvinder også. Foto: Søren E. Alwan
Den gamle havnekiosk er på vej til at skifte navn og ham. Foto: Søren E. Alwan
Det er slut med tips og lotto. Den gamle havnekiosk får et andet udseende og indhold, når den bliver til Mosters Ishus. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

En uge med fokus på demens

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Seks borgere sagde ja til Danmark

Odder Avis

Aflyser også: Nul byfest i Gylling

Odder Avis

Spøgelsesmanden fra rådhuset er fundet

Odder Avis

Slut med at køre til døren

Odder Avis

Togbilletter lavet til kunst

Odder Avis

Rødvinsklub?

Odder Avis

Biffen genåbner med Oscar-vindere

Annonce