Annonce
Odder Avis

Klubaftner tiltrækker flere unge

Kælderen under Parkvejens Skole har i mange år dannet ramme for Odders ungdomsskole, og det gør den stadig, men der skal også være tilbud rundt om i kommunen, når det giver mening, mener leder Jakob Klode. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Det er ikke længere kun kælderen på Parkvejens Skole, der danner ramme for ungdomsskolens fritidsaktiviteter.
Annonce

Odder: Der er sket mange nye ting, siden Jakob Klode for mindre end et halvt år siden begyndte som leder for ungdomsskolens klub- og fritidsdel.

Dels er der kommet nye valgmuligheder på programmet, dels har klubben fået en makeover, og så er nogle fag flyttet ud af ungdomsskolens vante rammer i kælderen under Parkvejens Skole.

- Det handler om, hvor vi kan lave attraktive miljøer for de unge, og det er ikke nødvendigvis altid på Parkvejens Skole, forklarer Jakob Klode.

Ungdomsskolen vil nemlig også gerne samarbejde med kommunens foreninger og andre, hvor det giver mening.

Blandt andet derfor er holdet med otte forfatterspirer rykket fra et klasselokale på Nølevvej til Odder Bibliotek, og et designhold er rykket ind på Skovbakkeskolen.

Det er ikke kun geografien, der ændrer sig lidt hen af vejen. Også udvalget af tilbud ændres i tæt dialog med de unge og deres ønsker.

Blandt andet bliver der skelet til, om der er en balance mellem tilbuddene for drenge og piger.

- Blandt andet har nogle piger efterspurgt motocross for piger, siger Jakob Klode, der selvfølgelig også har fokus på scooterkørende drenge.

- Vi er nysgerrige på, hvordan vi kan hjælpe de unge med at have et fedt scootermiljø, uden at det skaber konflikter.

Vi har fået rigtig god respons af at være aktiv på de sociale medier.

Jakob Klode, leder Odder Ungdomsskole

Annonce

Fokus på fællesskab

En af udfordringer for mange ungdomsskoler og klubber er at være relevante for unge i 7. klasse og helt op til 18 år.

Derfor vil ungdomsklubben fra november være åben nogle søndag eftermiddage, som kun er for unge over 16 år og på den måde forsøge at være attraktive også for de ældste unge.

De yngste unge har klubben allerede godt fat i.

Der er blevet ændret lidt i indretningen, men også lavet nogle pædagogiske justeringer i klubben, der ser ud til at give pote.

Mens der på en god klubaften sidste sæson var 70-80 unge igennem, så dækker det tal i år en gennemsnitlig aften, mens de gode aftener har endnu flere af de 200 klubmedlemmer indenfor murene.

- Vi har en god fast kerne, der indtager stedet og bruger det, siger Jakob Klode.

Selvom det er fritid, så er det ikke kun de unge, der bestemmer, hvad der skal ske i klubben, for med Jakob Klode ved roret er der foretaget nogle pædagogiske justeringer, der sætter fællesskabet i fokus.

- Det handler blandt andet om, at vi sætter mad på bordet, som vi sidder ned og spiser sammen. Det giver mange gode snakke, siger lederen.

Annonce

Bred vifte

Selvom der allerede er sket mange nye ting, så er der endnu flere ændringer på vej, når programmet for forårssæsonen lanceres.

- Vi laver en bredere vifte for både piger og drenge, der er inddelt i fire hovedkategorier. Outdoor/adventure, motor/kørekort, sprog/kultur og e-sport/teknologi, siger Jakob Klode.

Der vil desuden komme flere tilbud på programmet, som måske kun er en eller et par weekender eller på anden måde er i en afgrænset periode.

- Det er ikke alt, der giver mening, men vi prøver nogle ting af, forklarer lederen og tilføjer:

- Vi er kommet godt i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Gaderæs i industrikvarter

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Arkæolog fortæller om vikingetiden

Odder Avis

Bedre velfærd

Odder Avis

We walk: Gå med over børnenes bro

Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Odder Avis

Det siger partierne om budgetaftalen

Odder Avis

Børnenes budget vedtaget

Odder Avis

Flere borde til banko

Annonce