Annonce
Odder Avis

Kommunens indkøbsaftaler skal kigges efter i sømmene

Odder Kommune har indkøbsaftale med firmaet Intervare, der er relateret til nemlig.com. Den seneste tids afsløringer af kritisable forhold hos nemlig.com fik mandag aften byrådet til beslutte, at man vil have undersøgt, om Intervare og kommunens øvrige samarbejdspartnere lever op til kommunens indkøbspolitik. Pr-foto
Byrådets medlemmer vil være sikre på, at de kommunale leverandører lever op til Odder Kommunes indkøbspolitik, når det gælder ansættelsesforhold og sociale klausuler. Det sker efter afsløring af kritiske arbejdsforhold hos nemlig.com

Odder: - Det er godt set Marianne. Sådan lød en sjælden ros fra DFs John Rosenhøj til byrådskollegaen Marianne Hundebøll (SF) mandag aften i byrådssalen.

Marianne Hundebøll havde nemlig fået opsnuset, at Intervare, som kommunen har en indkøbsaftale med, er moderselskab til nemlig.com, der i de seneste måneder har fået massiv kritik for arbejdsforholdene.

Derfor havde hun til aftenens byrådsmøde fremsendt et forslag om, at Odder kommune skal forholde sig til det nye arbejdsmarked, hvor løn og ansættelsesforhold er trængte områder, og beslutte en strategi eller metode til, hvordan man får undersøgt ansættelsesforhold, inden man indgår en kontrakt.

Annonce

At der er brug for en metode til at kontrollere samarbejdsparterne vidnede Ditte-Marie Thejsen (EL) om.

Allerede for en måned siden spurgte hun forvaltningen, om Odder Kommune havde aftaler med nemlig.com eller virksomheder med relation til nemlig.com. Det havde forvaltningen på det tidspunkt ikke kendskab til.

To uger senere havde man fået ny viden.

- Det viser, hvor svært det her er, og at det er nødvendigt at få lavet nogle systemer, så vi kan tjekke de firmaer, vi arbejder sammen med, sagde Ditte-Marie Thejsen på byrådsmødet.


Vi kan også bakke op om forslaget. Vi er kompromisløse, når det kommer til ansættelsesforhold.

Lone Jakobi (S)


- Vi kan også bakke op om forslaget. Vi er kompromisløse, når det kommer til ansættelsesforhold, sagde Lone Jakobi (S).

Venter på København

I den indkøbspolitik, som byrådet vedtog for et par år siden, står der blandt andet:

“Odder Kommune vil medvirke til at sikre gode arbejdsvilkår for medarbejderne hos vore leverandører. Hvor det er relevant, skal der benyttes arbejdsklausuler, der sikrer ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Odder Kommune forudsætter, at kommunens leverandører og deres underleverandører efterlever de internationale konventioner.

Odder Kommune forventer, at kommunens leverandører og deres underleverandører respekterer grundlæggende menneskerettigheder, herunder lever op til FN's Menneskerettighedserklæring og Den Europæiske Menneskerettighedskonvention."

Ifølge Marianne Hundebøll er Københavns Kommune, der har en lignende aftale, ved at undersøge, om Intervare lever op til deres klausuler vedr. arbejdsforhold og sociale klausuler. Den undersøgelse skulle være færdig her midt i maj.

- Københavns Kommune har jo en hel afdeling, der kan dykke ned i de her kontrakter, og jeg synes godt, vi kan vente på resultatet af den undersøgelse, sagde Marianne Hundebøll.

Odder Kommune har indkøbsaftale med Horsens og Hedensted kommuner. Der starter en ny indkøbschef i Odder Kommune 1. juli.

- Det bliver en opgave, han kan kaste sig over som noget af det første, sluttede borgmester Uffe Jensen (V) punktet.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Så står studenterne på spring

Annonce
Annonce
Odder Avis

Fem hurtige om kommuneplanen

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Ny sommerbutik i telt på Tunø

Odder Avis

Otte pletskud præmieret

Odder Avis

Sur smiley til restaurant i Odder

Annonce