Annonce
Odder Avis

Krisehjælp fra dig

Hanne Wick, der er iværksætterkonsulent hos UdviklingOdder giver i denne uges klumme gode ideer til, hvordan man kan hjælpe det lokale erhvervsliv gennem krisen. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce

Coronakrisen har ramt erhvervslivet hårdt. Det er især gået ud over bestemte brancher, som f.eks. turist- og oplevelsesindustrien, og de helt små virksomheder.

Så vores lokale virksomheder har brug for DIN hjælp.

Tænk over, om du lige nu kan gøre en forskel og støtte de virksomheder, du også gerne vil kunne handle med, når krisen engang er overstået.

Her er nogle forslag: Køb gavekort til f.eks. hoteller, restauranter, wellness, biografer og oplevelser af enhver art. Gavekort kan købes online og sendes til dem, du ikke kan være med til at fejre. På den måde kan du støtte virksomheder i oplevelsesindustrien, som har det rigtig svært. Og du kan give et barn eller en voksen noget at glæde sig til. Måske noget, I kan være sammen om – senere.

Hold sommerferie herhjemme i år – og book den nu. Så er der endnu mere at glæde sig til!

Hvis du er forhindret i at gå på indkøb i en butik, så skriv eller ring til butikken og hør, om du kan betale via f.eks. Mobile Pay og få varen sendt med posten – eller måske endda leveret til døren! Eller måske kan du få en nabo til at hente for dig. Er du selv rask og frisk, kan du i stedet spørge dine naboer, om du kan handle eller hente noget for dem.

Send en buket blomster eller en æske chokolade til familie og venner, som ikke må eller kan forlade hjemmet.

Hvis du har private eller arbejdsmæssige arrangementer, som ikke kan afholdes, så overvej om du i stedet for at aflyse helt kan udskyde arrangementet. Så kan du betale eventuelle oplægsholdere nu og have foredraget eller undervisningen til gode. Samme gælder selvfølgelig for restaurant eller catering, som du har bestilt til arrangementet.

Rigtigt mange restauranter tilbyder takeaway nu. Spørg din yndlingsrestaurant om du kan hente eller få bragt frokost eller aftensmad.

Hvis du er karantæneramt, hjemsendt eller ikke kan gøre det, du plejer – så benyt det som en chance for at få gjort noget af det, du ellers har svært ved at nå. Bliv klogere og dygtigere ved at bruge tiden på at følge online kurser og webinarer. Køb bøger – og læs dem. Køb online eller telefonisk sparring og coaching.

Hvis du arbejder i en virksomhed, institution eller offentlig myndighed, som ikke forventes at blive økonomisk hårdt ramt af krisen, så overvej om du kan droppe de lange betalingsfrister og betale leverandører med det samme.

Måske kan du også få tid til at sætte nye opgaver i gang, som kan løses trods krisen. Det kunne f.eks. være at få ordnet reparations- eller renoveringsopgaver på bygninger, som lige nu står tomme. Eller at få opdateret og optimeret virksomhedens hjemmeside. Gerne med hjælp fra en eller flere af de mange soloselvstændige, som også lige nu står i en meget dårlig situation.

Hvis du selv er virksomhedsejer, kan du finde hjælp og information på udviklingodder.dk/coronakrise, hvor du også finder kontaktinfo til UdviklingOdder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Lagkage og landsindsamling

Odder Avis

Åben havelåge i en giftfri have

Odder Avis

Sponsorturnering i ekstrem varme

Odder Avis

Gratis yoga under åben himmel

Annonce