Annonce
Odder Avis

Kroniske smerter plager Lene:  Nu finder hun energi i keramikken

Lene Midtgaard i keramikværkstedet, hvor hun arbejder nogle timer hver dag. Foto: Morten Pape
Lene Midtgaard har i årevis været plaget af kroniske smerter, men det har ikke afholdt hende fra at føre et super aktivt liv som blandt andet byrådsmedlem. Seneste skud på stammen er at producere trofæerne til dette års vindere af Byens Bedste, som bliver kåret af Odder Avis og Horsens Folkeblad på Odder Parkhotel 14. oktober.

Hundslund: Man mærker det ikke umiddelbart, for hun både smiler og snakker, som hun altid har gjort. Men gået lidt på klingen indrømmer Lene Midtgaard fra Hundslund, at livet har været en smule op ad bakke i de seneste par år.

Årsagen er de mange kroniske ryg- og nakkesmerter, som den 57-årige mor til to voksne børn har levet med i mange år, men som i november 2020 førte til, at hun måtte opgive sit arbejde i Kvickly Odders blomsterafdeling. Forud var gået en lang og farverig karriere, hvor Lene Midtgaard havde arbejdet med mange forskellige ting. Det være sig som pædagogmedhjælper, haveplanlægger og ikke mindst som rideskolelærer på Ørting Rideskole 1980'erne og 1990'erne. I 15 år var hun desuden meget aktiv i Dansk Varmblods årlige hingstekåring, hvor hun sammen med et team stod bag et stort gallashow i Herning. Blandt andet har hun syet kostumer til showet.

På det seneste har Lene Midtgaard fremstillet et fornemt skakspil, hvor hver brik har sit eget udtryk. Foto: Morten Pape

- Jeg er nok den type person, som altid går all inn, lige meget hvad jeg roder med. Også det politiske arbejde i byrådet, som jeg håber at kunne fortsætte med efter kommunalvalget til november. Men det er selvfølgelig op til vælgerne, griner Lene Midtgaard, der blev valgt ind i Odder Byråd for Venstre i 2017.

Annonce

Trak stikket

Men livet kan også være svært, og i efteråret 2020 blev Lene Midtgaard faktisk tvunget til at "trække stikket", fordi de kroniske smerter efterhånden fyldte så meget, at hun ikke kunne få sit liv til at hænge sammen.

Det betød blandt andet stop på arbejdsmarkedet, ophold på en smerte-klinik i Højbjerg og tid til at tænke over tilværelsen i villaen, som hun deler med samleveren gennem godt fem år Kaj Wohlert.

Situationen gav hende også tid til at koncentrere sig mere om en anden af hendes interesser nemlig at arbejde med keramik.

Jeg oplever faktisk en utrolig ro, når jeg arbejder med leret. Så er det som om, at resten af verden lukkes ude.

Lene Midtgaard

- Jeg begyndte for seks-syv år siden, hvor jeg ret hurtigt fandt ud af, at jeg er formgiver og ikke en, der sidder ved drejebænken dagen lang. Og sjovt nok blev heste meget hurtigt en af mine mest yndede figurer, siger Lene Midtgaard, der løbende udvikler på sine figurer. Senest har hun fremstillet et helt skakspil med de fineste brikker af keramik.

- Jeg vil ikke sige, at keramik blev min redning, for jeg er ikke - og har ikke været - i fare. Men jeg oplever faktisk en skøn ro, når jeg arbejder med ler. Så er det som om, at resten af verden lukkes ude. Eller sagt på en anden måde: Jeg slapper utrolig meget af i kroppen, siger keramikeren, som på det seneste har flerdoblet produktionen af heste og ryttere i alle afskygninger.

Blandt andet fordi hun vil sælge figurerne fra en stand, når der der i 2022 skal afvikles VM for Heste i Herning.

Disse heste vil blive solgt, når der der i 2022 skal afvikles VM for Heste i Herning. Foto: Morten Pape

- Jeg ved allerede, at mange hestefolk kan lide mine heste. Men ved du hvad? Noget som gør mig næsten lige så glad er, at jeg faktisk får flere og flere bestillinger fra folk uden relation til hesteverdenen, fordi de kan lide figurerne. Det er bare dejligt og giver mig så ny energi, siger den glade keramiker.

Man kan læse mere om Lene Midtgaards keramik på Facebooksiden Lene Midtgaard Keramik eller besøge vinderne af  Horsens Folkeblads og Odder Avis arrangement "Byens bedste", når de torsdag 14. oktober er kåret. Alle seks vindere modtager nemlig et værk fra hendes keramikværksted.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Kom til baby-rytmik på Centralhotellet

Annonce
Annonce
Odder Avis

DN mener, at det lugter: Uffes vælgerbedrag om Kattegat-forbindelsen

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Tag på vandretur med Odder Museum

Odder Avis

Hou-borger og tidligere turistchef: Hvor er den overordnede visionære plan for Hous centrum? Det er nu, tankerne skal tænkes

Odder Avis

Kandidatens mærkesag: Alle har ret til en tryg alderdom

Odder Avis

Jysk klar til genåbning

Odder Avis

Tre spørgsmål til Verdensmål ved Viljes kandidat: - Folkeparken er dårligt timet

Odder Avis

Heidi stiller op for verdensmålene: De er stærke værktøjer, også når vi skal lave lokalpolitik

Odder Avis

Oplev Odder Vand- og Dampmølle

Odder Avis

Lions er klar med årets julelotteri

Odder Avis

Nu kan det blive nemmere at få en tid hos lægen: Odders praktiserende læger får ny kollega

Odder Avis

Den nye pige i klassen: Det klæder ikke debatten, at der er snakken og uro i salen

Odder Avis

Regionen er din tryghed og din sundhed

Odder Avis

11 personer tiltalt i omfattende narkosag: Politiet afslørede  stor amfetamin-fabrik

Odder Avis

Vi skal have bedre kvalitet i daginstitutionerne

Odder Avis

Børnene voksede fra fodbold og skydning, så nu vil far i byrådet

Odder Avis

Troldedag i Eventyrskoven

Odder Avis

Peter Birk udstiller i KunstVærket

Odder Avis

Jeg støtter vores guld: Vi arbejder for det gode, trygge og ordentlige børne- og ungdomsliv

Odder Avis

Venstre om Kattegatforbindelsen: Vejføringer skal ske så skånsomt som muligt overfor borgerne og naturen

Odder Avis

Lav regnbue-nøgleringe i efterårsferien

Odder Avis

Kom med en tur i mindelunden med Mit gamle Odder: Samtalecafé

Byens Bedste i Odder

Se videoen: Vindere i lange baner ved byens bedste fest i Odder

Annonce