Annonce
Odder Avis

Nemmere, billigere og pænere: Hvem sagde, at den grønne omstilling var besværlig?

Centerleder Magnus Jønsson har svært ved at skjule sin begejstring over de flotte blomster, der omkranser stierne rundt imellem de mange udendørsfaciliteter hos hos Kuglen & Keglen. Foto: Andreas Benjamin Schmidt
Hvor der tidligere ikke var andet end en kedelig udtørret græsplæne, pryder nu tusinde og atter tusinde blomster det store areal foran Kuglen & Keglen, til glæde for både økonomi, klima og biodiversitet.

Odder: Selvom vi efterhånden er kommet halvvejs gennem november, pryder tusindvis af blomster endnu det store område, der vender ud mod Århusvej, foran Kuglen & Keglen.

- Synes du ikke bare, at det ser pissegodt ud, spørger centerleder Magnus Jønsson, der selv har svært ved at skjule sin begejstring over blomsterbedene.

Magnus Jønsson er hurtig til at tale sig varm, men han bliver dog hurtig afbrudt, da en ældre dame gerne vil vide, hvor hun kan booke nogle bowlingbaner.

Annonce

Han er heldigvis hurtig til at finde tilbage på sporet. Han fortæller, at de hos Kuglen & Keglen tidligere har måttet høre for, at den store plæne ikke ligefrem pyntede i bybilledet, men at de længe har forsøgt at få lov til at ændre på det.

- Faktisk tog det adskillige år at få tilladelse til at bygge på området, siger han.

Først for skønhedens skyld

I første omgang handlede byggetilladelsen om at få lov til at udnytte græsarealet til en udvidelse af spilleområdet, hvor der sidenhen er kommet flere og flere udendørsaktiviteter til. Tanken om at plante de mange blomster opstod først bagefter, og i første omgang primært med henblik på at forskønne spilleparken.

Det har vist sig, at vi som lille virksomhed, bare ved at tage nogle små skridt, har kunnet bidrage til noget som er rigtig pænt, miljøvenligt og godt for bierne.

Magnus Jønsson, centerleder hos Kuglen & Keglen.

Senere viste det sig dog også at være nemmere at holde blomster, samtidig med at det var pænere, for udover at den førhen tomme plæne ikke just pyntede, var det faktisk også en ganske tidskrævende opgave at slå græsset, ligesom det bestemt heller ikke var gratis.

- Det kunne godt tage det meste af en arbejdsdag at slå plænen, og i højsæsonen skulle det jo gøres mindst en gang om ugen, siger centerlederen.

Annonce

Sparer brændstof

Udover den sparede arbejdskraft ved ikke at skulle rulle en tur med plæneklipperen mindst en gang om ugen, så er der også en ikke uvæsentlig besparelse at hente i form af brændstof. For at slå hele plænen, skulle Kuglen & Keglens gamle havetraktor bruge mindst fem liter benzin.

- På en højsæson, hvor plænen skal slås mindst en gang om ugen, så er det jo en enorm mængde brændstof, siger Magnus Jønsson.

Der er stadig masser af fine blomster, selvom kalenderåret er i sin næstsidste måned. Foto: Andreas Benjamin Schmidt

Magnus Jønsson fortæller også, at hvis nogen for fem år siden havde foreslået ham at plante blomster og anlægge stier i så stor stil, som det er tilfældet, så ville han nok have tænkt, at det lød både meget dyrt og meget besværligt.

- Men faktisk har det vist sig, at vi som lille virksomhed, bare ved at tage nogle små skridt, har kunnet bidrage til noget som er rigtig pænt, miljøvenligt og godt for bierne, siger han.


Annonce
Odder Avis

Hjælp jægerne med at skyde råger

Annonce
Odder Avis

Tag med Odder Museum til Vorsø

Annonce
Odder Avis

Malerier udstilles til fordel for kampen mod kræft

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Se billederne: Byens børn tog godt imod dem fra bøh-landet

Odder Avis

Kunstnergruppen Jord udstiller i Kunstværket

Odder Avis

Gode skoler, pasningsgaranti og mere hus for pengene lokker børnefamilier fra Aarhus til Odder

Odder Avis

Selvfølgelig kan man passe børn på flere etager

Odder Avis

Tre udstillinger med kunst åbner for Stafet for Livet

Odder Avis

Alex Pedersen åbner Tour de Himmelfart

Odder Avis

Succes for U-17 rytter: Alma vandt hårdt grus-løb

Odder Avis

Forældre, lærere og pædagoger skal lære børn og unge om de første digitale skridt

Odder Avis

Den lille skid blev den store, da årets erhvervspris skulle uddeles

Annonce