Annonce
Odder Avis

Ramt af corona: Nu har Byens Bager åben igen

Byens Bager tager igen imod kunder, efter et coronaudbrud ramte dem i dagene efter jul. Arkivfoto: Kim Haugaard
Nogle dages lukning viste sig at blive en dyr omgang for Byens Bager i Odder.
Annonce

Odder: Er der én ting, som månederne med corona har lært danskerne, er det, at tingene kan ændre sig hurtigere, end man skulle tro. Det skete også for Byens Bager i Odder, som 26. december fik coronaens jerngreb at føle. En medarbejder fik corona, og pludselig gik tingene stærkt. Så stærkt, at bageren måtte lukke indtil 30. december.


Fra 26. december til 30. december mistede vi 100.000 kroner i omsætning, så det gjorde selvfølgelig ondt på os.

Henrik Kjærulff


Nedlukningen kom i en periode med travlhed. Juleferien er en periode for morgenbrød og kager, og den lukkede butik gjorde ifølge ejer Henrik Kjærulff da også ondt på Byens Bager.

- Fra 26. december til 30. december mistede vi 100.000 kroner i omsætning, så det gjorde selvfølgelig ondt på os. Heldigvis ligner det, at vi får kompensation for lønnen, så det hjælper da lidt på det, siger Henrik Kjærulff.

Annonce

Travlhed i butikken

Henrik Kjærulff havde under den korte nedlukning frygtet, at han skulle kæmpe for at få kunderne tilbage i butikken, men han og butikken har oplevet stor støtte siden genåbningen.

- Vi har haft travlt siden genåbningen, og det er vi meget taknemmelige for. Når sådan noget sker, frygter man altid det værste. Men vi har heldigvis nok at se til, siger han.

Nytårssalget var onsdag i fuld gang, og faktisk har coronarestriktionerne omkring nytår været med til at hjælpe bageren i en tid, hvor der har været kort tid til at lave bestillingerne.

- Hvis vi skal se noget positivt i alt det, der sker i verden lige nu, er det, at vi får mange små ordrer ind, fordi folk ikke er samlet særligt mange til nytår. Det gør, at vi kan følge lidt bedre med nu, hvor vi ikke har haft tid til at forberede noget som helst, sagde Henrik Kjærulff dagen før nytårsaften.

Annonce

Advarede Kvickly

Selvom Byens Bager til dagligt konkurrer med Kvickly på den anden side af vejen, var Henrik Kjærulff ikke sen til at ringe til sin kollega fra Kvickly, da hans butik måtte lukke ned.

- Jeg ringede hurtigt til dem, så de kunne forberede sig på, at der måske kom lidt flere kunder,  end der plejer. Så var de forberedt og kunne skabe afstand mellem de ekstra kunder, der nok ville komme, siger Henrik Kjærulff der onsdag kunne konstatere, at alle medarbejdere tilsyneladende var coronafri. Medarbejderen, der blev testet positiv, var dog stadig i isolation.

- Den ramte medarbejder er først tilbage, når vi er helt sikre på, at vedkommende er symptomfri. Men udover det er vi klar til 2021, sagde bagermesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

61 borgere blev vaccineret på Tunø

Odder Avis

Peter fandt viceværtvejen på FGU

Odder Avis

100 års fødselar

Odder Avis

Testbil bliver i Odder

Odder Avis

Øv: Økohave er også lukket

Annonce