Annonce
Odder Avis

Redningsaktion: Sandbjerglejren skal overleve

Sandbjerglejres frivillige gør et stort stykke arbejde, og kommunen bør støtte lejren, som samarbejder med FDF i Odder. Det mener byrådsmedlem Kresten Bjerre (R), som beder byrådet om hjælp. Arkivfoto: Morten Pape
Radikalt byrådsmedlem foreslår, at frivillige organisationer skal have særlig hjælp fra kommunen, hvis de ikke kan få hjælp fra andre steder.

Odder: Det vil være ærgerligt, hvis Sandbjerglejren ikke kommer gennem coronakrisen med livet i behold. Det mener Kresten Bjerre (R), som vil bede sine byrådskollegaer om at hjælpe den selvejende institution bag lejren.

- Sandbjerglejren falder simpelthen gennem reglerne. Odder Kommune bør træde til, for det er vigtigt at bevare en lejr som Sandbjerglejren, der kører fint og på frivilligt arbejde, siger Kresten Bjerre.

Han opfordrer byrådet til at støtte Sandbjerglejren og lignende frivillige organisationer, der ikke er under Folkeoplysningsloven eller kan få støtte fra en hjælpepakke.

Annonce

- Jeg tror ikke, det er ret mange, så det er ikke store beløb, vi skal bruge, siger Kresten Bjerre.

Nul indtægter i et år

Som avisen for nylig fortalte, så har Sandbjerglejren ved Sondrup ikke haft indtægter siden marts sidste år. Lejren ligger i et smukt område, og de frivillige har også lavet en offentlig tilgængelig motions- og aktivitetssti, som er blevet brugt flittigt i coronatiden.

Men stien giver ingen indtægter, og udlejningen af selve lejren står stadig stille. Ifølge Kresten Bjerre blev lejrens underskud sidste år 127.967 kroner, og der vil gå et stykke tid, for der igen bliver liv i lokalerne.


Det er vigtigt at bevare Sandbjerglejren.

Kresten Bjerre (R), byrådsmedlem


Det radikale byrådsmedlem lægger op til, at lejren skal have hjælp på niveau med andre hjælpeordninger.

- Det er vanskeligt at sige, hvad støtten skal være. Det må forvaltningen gå ind og vurdere. Kommunen har en slags krigskasse til at imødegå de her omkostninger, men jeg tror ikke, vi får dækket alle omkostninger fra staten. Så er vi nødt til at give en ekstrabevilling eller tage pengene i kassen, siger Kresten Bjerre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

En uge med fokus på demens

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Seks borgere sagde ja til Danmark

Odder Avis

Aflyser også: Nul byfest i Gylling

Odder Avis

Spøgelsesmanden fra rådhuset er fundet

Odder Avis

Slut med at køre til døren

Odder Avis

Togbilletter lavet til kunst

Odder Avis

Rødvinsklub?

Odder Avis

Biffen genåbner med Oscar-vindere

Annonce