Annonce
Odder Avis

Så er bolden givet op: Ny citymanager glæder sig til at tænke store tanker

Flemming Rasmussen er ny citymanger i Odder Kommune. Foto: Lars Aarø
Flemming Rasmussen skal få kommune, kultur, handelsliv og turistorganisationer til at skabe store events sammen.

Odder: Det bliver en mand med stor erfaring med turisme og et særdeles godt kendskab til Odder, der på mandag tiltræder stillingen kommunens nye citymanager. Hans primære opgave bliver at skabe synergi mellem alle, der har en interesse i at lokke flere gæster til egnen.

Flemming Rasmussen, der er 52 år, er i første omgang ansat i en projektstilling, hvor han er sikret løn indtil nytår. Han har i knap 20 år været ansat i turistsamarbejdet Destination Djursland, som omfattede Norddjurs og Syddjurs Kommuner, og hvor han indtil foråret 2020 var direktør. Da valgte fonden bag Destination Djursland at fusionere med Visit Aarhus, og i den forbindelse blev hans stilling overflødig. Siden har han arbejdet som konsulent for forskellige turistprojekter.

Får kontor i vokseværket

Mens opgaverne i Flemming Rasmussens tidligere liv alene gik ud på at tiltrække turister til Djursland, skal han favne mere bredt i sit nye job. Her får han til opgave at opbygge et godt samarbejde mellem mange interesseorganisationer. Også erhvervsforeningen UdviklingOdder bliver et tæt sparringspartner, idet citymanageren får kontor hos netop UdviklingOdder, der holder til i Vokseværket i Vitapark. Hans daglige chef bliver udviklingschef Karsten Geertsen, men da  Køb Odder også har spyttet penge i kassen, skal han også referere direkte til handelsstandsforeningen.

- Jeg glæder mig meget til at komme i gang og vil i første omgang nok mere lytte end tale, så jeg kan finde ud af hvilke udfordringer, de forskellige organisationer har. Forhåbentlig kan min erfaring bruges til at skabe motiverende projekter, som alle vil deltage i, siger Flemming Rasmussen, som nu ikke er på helt ukendt jord, hvad angår Odder Kommune.


Mit indtryk er, at Odder i forhold til sin størrelse faktisk har et imponerende forretningsliv med mange specialbutikker. Udfordringen bliver at få flere til at opdage det og bevæge sig op i byen.

Flemming Rasmussen


Inden han flyttede til Aarhus for at læse til cand.merc.jur. voksede han nemlig op Saxild, ligesom han har gået på Odder Gymnasium. I dag er basen en landejendom udenfor Hornslet, hvor han bor med hustruen Marie og to plejebørn.

Annonce

Et godt handelsliv

Hvad angår handelslivet ser Flemming Rasmussen frem til at lære de handlende at kende og være med til at arrangere nye events, som kan lokke flere kunder til byen.

- Mit indtryk er, at byen i forhold til sin størrelse faktisk har et imponerende forretningsliv med mange specialbutikker. Udfordringen bliver at få flere både lokale og turister til at opdage det og bevæge sig op i byen. Derfor glæder jeg mig til at høre mere om de mange byudviklingsplaner, som allerede er iværksat, siger citymanageren, der som noget af det første skal etablere en såkaldt koordinationsforum bestående af folk fra handelslivet, turistorganisationerne, kulturlivet og Odder Kommune. Planen er, at der her skal udtænkes nye ideer, som er til fordel for alle.

Annonce

Give and take

Udviklingschef Karsten Geertsen fra UdviklingOdder hilser den nye citymanager velkommen til både Vokseværket og til byen.

- Jeg tror, at vi med Flemming Rasmussen har skudt papegøjen, og at han vil kunne bidrage med mange ideer til byens udvikling. Faktisk håber jeg, at vi i erhvervsforeningen vil kunne bytte os til hans ekspertise mod at han så benytter sig af vores sekretariat, siger han.

Ud over tilskuddet fra Køb Odder vil lønnen til Flemming Rasmussen blive fundet i nogle af de 500.000 kommunale genåbnings-kroner, som byrådet frigav tidligere på året.

Karsten Geertsen håber, at stillingen vil blive gjort permanent i forbindelse med næste års budgetlægning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Papir og natur i Kunstværket

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

En uge med fokus på demens

Odder Avis

Seks borgere sagde ja til Danmark

Odder Avis

Spøgelsesmanden fra rådhuset er fundet

Odder Avis

Aflyser også: Nul byfest i Gylling

Odder Avis

Slut med at køre til døren

Odder Avis

Togbilletter lavet til kunst

Annonce