Annonce
Odder Avis

Så er vi i gang – igen

Hanne Wick skriver klummer om iværksætteri i Odder Avis.
Annonce

Klumme: Coronakrisen har for mange betydet en pause, hvor der har været tid til tanker om arbejdslivet og måske drømme og overvejelser om et liv som selvstændig. Måske for at kunne arbejde mere fleksibelt, måske for at virkeliggøre en idé eller ønsker om et helt andet arbejdsliv.

Vi har faktisk oplevet en del nye iværksættere under coronakrisen. Det er typisk mennesker, der har været hjemsendt eller er blevet afskediget fra et godt job. For dem har den nye situation været en anledning til at gentænke deres arbejdsliv og undersøge mulighederne for at blive selvstændige. Det kræver selvfølgelig i mange tilfælde lidt mere at starte under en krise. Men ofte kommer der også nogle rigtig gode og solide virksomheder ud af det – ”den der starter i stormvejr, står også godt og solidt, når vinden har lagt sig”, som man siger.


Vi har faktisk oplevet en del nye iværksættere under coronakrisen. Det er typisk mennesker, der har været hjemsendt eller er blevet afskediget fra et godt job.

Hanne Wick, iværksætterkonsulent


For mange etablerede iværksættere og små selvstændige har krisen givet anledning til at justere eller nytænke forretningsmodellen – enten fordi man har set nye muligheder, eller fordi man er tvunget til nytænkning på grund af et svigtende marked. Uanset årsag er det i krisetider vigtigt at have øje for både farer og muligheder, så man kan navigere igennem krisen og måske oven i købet komme styrket ud på den anden side.

Vi har f.eks. fulgt en enkeltmandsvirksomhed, der lever af at undervise og holde oplæg. Da landet lukkede ned, blev alt aflyst, og han mistede på få dage flere hundredetusinde i omsætning.

Mange vil nok blive helt opgivende i den situation. Men efter kort tid fandt han frem til, at det var nu, han skulle gøre alvor af en spirende tanke om at digitalisere sin undervisning. Nu – få uger efter, at han ”gik i luften” med onlineundervisning – har han over 75 kursister i gang.

Men det allerbedste er, at han derved har fået skabt en forretningsmodel, hvor indtjeningen ikke er så afhængig af ham selv eller begrænset af de timer, han har til rådighed. Virksomheden kan nu skaleres, og den daglige drift kan også varetages af andre.

Tilsvarende har vi set en del små virksomheder, der med skiftende succes har suppleret deres forretning med online salg af både mad, varer og ydelser. Der er oven i købet en del, der har foræret deres ydelser væk online – typisk viden og inspiration – og det kan faktisk være en god idé.

Hvis man på den måde har held til at få opmærksomhed ved at give smagsprøver og vise, hvad man kan, har man måske nemmere ved at sælge sine ydelser, når markedet igen er parat til at købe.

Uanset om man hører til den ene eller anden kategori er det vigtigt, at man forholder sig til, hvordan man skal komme i gang igen. Skal man justere, supplere eller helt omlægge sin forretning?

Har man omvendt under krisen haft rigtig gode tider, skal man måske nu til at finde ud af, hvordan man fastholder momentum.

Hvis du gerne vil have sparring til at blive selvstændig eller til at justere, supplere eller fastholde momentum i din virksomhed, kan du altid kontakte os hos UdviklingOdder. Vi hjælper dig meget gerne med at komme ud på den anden side af krisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

TrygFonden sikrer selvhjælpsgrupper

Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Annonce