Annonce
Odder Avis

Stor milepæl: Venstre i Odder runder 150 år

Uffe Jensen er blot en af flere Venstre-borgmestre, der fortæller den lokale Venstrehistorie i en ny jubilæumsbog. Foto: Søren E. Alwan

Odder: Venstre i Odder Kommune runder snart en milepæl af de større. Partiet runder nemlig hele 150 år. Godt og vel.

Partiets historie er nu fortalt i et jubilæumsskrift og udgivet. Det er den lokale venstrehistorie, men også nutiden og et bud på fremtiden. Målet med bogen har været at give et historisk indblik i det lokale Venstres udvikling. Fra den første politiske opvågen og til i dag.

Det er Venstre-medlemmet Jens Henrik Sørensen, der har gravet i lokalarkiver, de lokale vælgerforeningers protokoller, opslag, gamle aviser og nyere artikler.

Annonce

Et omfattende stykke arbejde, der nu giver en samlet fortælling om partiets Odder-historie. Fra dannelsen af det første egentlige parti i maj 1870, hvor en politiker fra Odder-kredsen var med til at forme Venstres første program, og til i dag. Men også det der går forud for dannelsen af Venstre har Jens Henrik Sørensen gravet frem af arkiverne, så historien starter i virkeligheden i 1848.

Den nyere Venstre-historie fra kommunalreformen i 1970 og til i dag, er fortalt med hjælp fra tidligere byrådsmedlemmer og organisationsmedlemmer. Tidligere borgmestre, Erik Toftegaard og Niels-Ulrik Bugge, fortæller deres personlige borgmesterhistorie, ligesom den nuværende borgmester Uffe Jensen gør det.

Jubilæumsskriftet er udgivet til medlemmerne af Venstre i Odder Kommune. Men det kan også købes af andre, der er interesserede i historien. Prisen er 125 kroner og hos Werkshop.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

En uge med fokus på demens

Odder Avis

Seks borgere sagde ja til Danmark

Odder Avis

Aflyser også: Nul byfest i Gylling

Odder Avis

Slut med at køre til døren

Odder Avis

Spøgelsesmanden fra rådhuset er fundet

Odder Avis

Togbilletter lavet til kunst

Odder Avis

Rødvinsklub?

Odder Avis

Biffen genåbner med Oscar-vindere

Annonce