Annonce
Odder Avis

Tapeternes illusionist

Heidi Zilmer har været tapetkunstner mv. i 20 år. Det skal fejres i weekenden. Foto: Søren E. Alwan

Heidi Zilmer er gået fra trodsig teenager til eftertragtet tapetdesigner.

Hølken: At Heidi Zilmer overhovedet blev maler lå ikke lige i kortene. Faktisk var det mest for at provokere sin far, at hun meldte sig på grundforløbet som bygningsmaler for 23 år siden - i stedet for at begynde på gymnasiet.

- Men der skete det mest uventede og fantastiske. Jeg fik fingrene i farver, mønstre, skabeloner, serigrafi, tegning, tapetsering, skilteteknik, farveteori og alt muligt andet guf, for sådan en kreativ sjæl som mig .... Derefter fordybede jeg mig og blev forelsket i fagets gamle teknikker i løbet af det første halve år, jeg gik på grundforløbet, fortæller Heidi Zilmer.

Det var ikke uden visse udfordringer, at hun fik gennemført de tre års lærertid hos malermester Bent Skovsgaard. For hun var ikke meget for savsmuldstapet, flyttelejligheder og rengøringsentrepriser.

- Hvide vægge gik mig på nerverne og kvalte min kreativitet, siger hun og lyder som om, at det ikke har ændret sig i de 20 år, der er gået, siden hun med god hjælp fra sin mester og sine kolleger, kunne tage svendebrevet i hånden.

Fra 2003 til 2012 levede hun primært af undervisning, men i 2009 blev hun selvstændig med firmaet Zilmer's, der blev et ApS i 2012.

Siden er det gået stærkt for den 41-årige maler, der nu mest er tapetdesigner i den dyre ende, men kærligheden til det gamle håndværk har hun aldrig mistet.

Derfor vil Heidi Zilmer også fejre, at det er 20 år siden, hun fik sit svendebrev i hånden.

Det gør hun med åbent hus lørdag 3. marts og søndag 4. marts kl. 11-15 hjemme på værkstedet på Toldvejen 3, Hølken.

Jubilæet bliver fejret med mange gode tilbud på unikke designs, bl.a.0 forgyldte unika tapet-plakater, kunstværker, foto backdrops, tapeter, kage, god musik, kaffe, hygge, vin og forhåbentligt en masse venner og kolleger fra hele landet, der får lyst til at kigge forbi.

Håndfoldet og indfarvet tapet er Heidi Zilmers bud på et moderne vægtæppe. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Hvorfor ikke otte spor?

Odder Avis

Der skal forsvarligt lys på bro

Annonce