Annonce
Odder Avis

Tid til at kigge frem mod nye tider

Ungdomsskoleleder i Odder Jakob Klode. Foto: Mads Dalegaard

Er der én ting coronaen har lært mange, så er det at være omstillingsparat og tænke nye veje. De mange restriktioner har i den grad påvirket vores hverdag og tvunget især de børn, unge og voksne, som tidligere var en stor del af hinandens liv, til at finde nye veje at mødes.

I ungdomsskole- og klubverdenen er der blevet udtænkt og afprøvet mange kreative digitale løsninger for fortsat at holde fast i kontakten til og mellem vores unge. På kort tid er et netværk med snart 2.000 klubmedarbejdere på tværs af landets kommuner vokset ud af coronaentiden, som en slags fælles tænketank, hvor der på næsten daglig basis deles gode erfaringer og idéer til at lave de bedst mulige klubtilbud for vores børn og unge i en coronatid.

Hvor coronaen har stoppet mange fra at mødes fysisk, så har den også bragt os sammen i nye konstellationer – bare digitalt.

Og måske bør dette være det positive i alt mørket med mangel på social kontakt med venner og familie samt bøvlet med udfald i internettet. Mikrofoner og kameraer, der ikke er tilsluttet når de burde – og på samme vis også er tilsluttet, når de absolut ikke burde være det…

Ja, hvis vi virkelig trækker ja-hatten helt ned i øjnene, så er det lige præcis i denne tid, at vi bliver tvunget til at reflektere lidt over de erfaringer, vi har gjort os i selskabet med corona i snart et år.

Vi må prøve at rette blikket fremad mod den tid, der – forhåbentlig – venter lige om hjørnet, hvor vi igen kan mødes uden at tænke på hvilken skole, årgang eller klasse vi går i. Men derimod hvilke interesser, relationer og fællesskaber vi SELV ønsker at indgå i.

Som ungdomsskole er vi helt naturligt optaget af det, Odders unge er optaget af. I mange år har der været et miljø og en interesse blandt mange unge for motor, scootere og motocross. Helt naturligt er der også en del unge, som tager knallertkørekort i ungdomsskolen så snart de får muligheden for det, da det løser mange lavpraktiske dagligdagsudfordringer med at komme fra A til B.

Men ungdomsskolen er SÅ meget mere – og det er her jeg stiller mig selv spørgsmålet: Hvad sker der, når vi leger lidt med grundpræmisserne for den fysiske ungdomsskole og klub? Når vi leger med indholdet og placeringen af de forskellige ting vi tilbyder vores unge? Når åbningstiden tilpasses vores unges behov og ikke omvendt. Og hvad mon der vil ske hvis vi legede lidt med sammensætningen og måden at samarbejde på blandt de aktører i Odder, der vil noget for og med kommunens unge?

Vi fik en lille forsmag på mulighederne i forbindelse med sommeraktiviteterne sidste sommer, hvor kommunale aktører og foreninger i spændende samarbejde fik skabt nogle fantastiske og inspirerende ungemiljøer. Bl.a. fik en campingvogn nyt liv efter lidt justeringer og udgjorde det som en mobil ungebase, som flyttede sig alt efter hvilket aktivitetsmiljø det skulle være en del af.

Det er nu, at planlægningen af næste skoleår er i gang og Coronaen skal ikke have lov til at ødelægge min glæde over de mange muligheder, der er for spændende partnerskaber og måder hvorpå vi sammen kan gøre Odder til et endnu bedre sted at være ung.

Èt er vist - tiden vil blive en anden, og det er det vi allerede nu godt må begynde at forholde os til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Hvorfor ikke otte spor?

Odder Avis

Der skal forsvarligt lys på bro

Annonce