Annonce
Odder Avis

To børn i landets mindste daginstitution: Tunø-forældre vil have flere pædagogtimer

Majken Rosenqvist og Claus Døssing med sønnerne Theodor på snart fire år og Tobias på knap et år. Foto: Kiwin Christiansen
Far er utilfreds med, at færgetider bestemmer, hvornår familien kan få passet deres børn på øen.
Annonce

Tunø: Hvis man ønsker flere børnefamilier til Tunø, skal det være muligt at få passet sine småbørn i et lige så stort tidsinterval som familier på fastlandet. Men foreløbig går det den stik modsatte vej, fordi øens nyansatte pædagog ikke bor på øen.

Det siger Claus Døssing, far til de to eneste børn, som i øjeblikket bliver passet på Tunø, mens  forældrene passer deres arbejde på øen.


Men vi undrer os over, at Odder Kommune ikke beslutter sig for at stille en bolig til rådighed til øens pædagog og i øvrigt i stillingsopslaget skriver, at man faktisk skal bo her.

Claus Døssing, Tunø


I lighed med skolen, som for tiden rummer fire børn, hører pasningsordningen på Tunø under Hou Skole/Hou Børnehus. Men hvor der stilles en bolig til rådighed til skolelederen, må øens pædagog selv finde noget at bo i, og det kan være svært. Det var ifølge Claus Døssing da også årsagen til, at den tidligere pædagog før sommerferien sagde op og rejste fra øen.

- Men hun boede her indtil da, og det betød, at vi kunne få passet vores børn, når der var behov for det, siger faren og understreger, at ingen har noget at udsætte på den nyansatte pædagog.

Færgetider bestemmer åbningstider

Da den nuværende pædagog hver dag kommer med færgen til Tunø, er det de til enhver tid gældende færgetider, der bestemmer, hvornår man kan få passet sit barn på Tunø.

Endnu gælder sommersejlplanen, og med den ser pasningen ifølge Claus Døssing således ud:

Mandag: 8-12.30.

Tirsdag, onsdag, torsdag: 10.20-16.

Fredag: 10.30-15.

Claus Døssing fortæller, at han frygter for den dag, vintersejlplanen træder i kraft, for så bliver dagene endnu kortere.

- Slet ikke, hun er supersød. Men vi undrer os over, at Odder Kommune ikke beslutter sig for at stille en bolig til rådighed til øens pædagog og i øvrigt i stillingsopslaget skriver, at man faktisk  skal bo her. Ellers giver det ingen mening at planlægge endnu et reklamefremstød for at få børnefamilier hertil, siger faren, der driver Tunø Bryggeri, mens hustruen Majken Rosenqvist arbejder for hjemmeplejen på Tunø.

Annonce

Vil se på sagen

Avisen har forelagt kritikken for skolelederen for landsbyordningerne Vivian Antitsch. Hun forstår godt forældrenes bekymring og lover, at der arbejdes på en mere stabil løsning.

Det samme siger Leif Gjørtz Christensen (EL), der er medformand for det kommunale ø-udvalg.

- Vi vil holde tæt kontakt med forældrene på øen, så pasningsordningen kan blive tilpasset forældrenes behov og ikke færgeafgangene. Allerhelst så jeg dog, at Odder Kommune arbejder på at stille en bolig til rådighed for fremtidens pædagog på Tunø, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Online: Frivillige fester

Odder Avis

Spirituskørsel: Kvinde sigtet

Odder Avis

Ud og gå: Vil uddanne gå-værter

Odder Avis

Mal mel på museet

Odder Avis

Trio besøger Malling Kirke

Odder Avis

System TM solgt til tysk koncern

Odder Avis

Børn skal på æblerov

Odder Avis

Odder Højskole indstillet til pris

Annonce